НА ВНИМАНИЕТО НА ТАРИКАТИТЕ! Глоба за неправилно паркиране и те информират с бележка на колата

Полицията ще емва тарикатите и наглите шофьори, които си позволяват да паркират по тротоари, пешеходни алеи и въобще на места, където е забранен да се оставят МПС-та. Катаджиите вече няма да чакат водача на МПС-то да се появи, за да му напишат фиш или съставят акт, а направо ще оставят съобщение на видимо място на автомобила за това, че са санкционирани. Именно тази част от Закона досега бе изтъквано като причина да не се вземат сериозни мерки срещу решилите да спестят 1 лев за синя зона. Наглеците в Дупница са изключително много и само намесата на полицията с този нов "законов инструмент", могат да въдворят известен ред. Особено в района на Минчов площад и зад съдебната палата, е невъзможно да се движи пешеходец по троатоара, но санкции за сега липсваха. Тази новост е регламентирана в Закона за движение по пътищата и развързва ръцете на униформените.

На тази бланка ще бъде обявен конкретния размер на глобата, както и банковата сметка, по която трябва да се плати сумата. Респективно, последващото неплащане в срок е свързано с допълнителни санкции, които са описани в Закона. С тази поправка ще се реши проблемът с многото невръчени фишове, които не успяваха да влязат в сила, а таракитатите продължаваха да си паркират където искат. На този принцип с лепене на съобщения, работят "сините зони" във всички градове.

Print Friendly

5 Коментари на НА ВНИМАНИЕТО НА ТАРИКАТИТЕ! Глоба за неправилно паркиране и те информират с бележка на колата

  1. То в града нали има много места за паркиране..

  2. И глобите пак избирателно, че наще момчета няма да се глобяват.

  3. Е КАК ЩЕ СЕ САМОГЛОБЯВАТ ОТ СИСТЕМАТА НА МВР??

  4. ДРУГИТЕ СА НАГЛИ ,А ТЕ ИЗОБЩО СА НАЙ ИЗРЯДНИ ..ДЕТ ПО ЦЯЛА ГОДИНА КАРАТ БЕЗ ВИНЕТКИ …

  5. Ima i edin selski bek dayanchev katagia,slozil italianski nomera ot druga kola na audi A3 sineo za prodazba i dvizi iz grada a inache se pravi na mnogo strikten polizai

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien