На 26-и януари става яснo на колко милиона могат да разчитат по селата в Дупнишко

Oбщественo обсъжданe във връзка с разработената Стратегията до 2020 г. на МИГ – „Разметаница“ бе насрочено за идния четвъртък от 17,30 часа в заседателната зала на Община Дупница. На събранието ще бъде внесена яснота по финансовите параметри за проекто-бюджетите на отделните подмярки, на база предложените анкетни предложения от фирми и жители на селата на територията на община Дупница. Общо 71 са предложенията направени от фирми, неправителствени организации и предприемачи за финансиране на различни дейности, които са допустими само в селата.
На този етап най-много предложения има за развитие на селския туризъм и в частност изграждане на къщи за гости, както и от земеделски производители за закупуване на техника.
Припомняме, че Община Дупница се включи в "МИГ-Разметаница", защото не попада в списъка на селските райони, като единствената алтернатива за осигуряване на сериозни финансови средства от Европейския съюз за малките населени места и местния бизнес. До 4 млн.евро могат да получат община Дупница и Бобов дол за своите населени места. В миньорския град могат да финансират и дейности в самия град, защото попадат в състава на общините от селски тип, докато за Дупница, всички пари са само за малките населени места.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien