МОРЕТО СЕ…ПОДКВАСИ! Избраха изпълнител за базата на планинските спасители на Седемте езера

Да не повярва човек, но понякога се случват и чудеса. След 4-годишна сага около изграждане базата на ПСС-Дупница, морето взе, че се подкваси.
От вчера, има решение на комисията по избор на изпълнител към НП „Рила“ за изграждането на Контролно-информационен пункт в района на Седемте езера, който да бъде за нуждите на парковата охрана и за планинските спасители от Дупница. Три фирми бяха подали документи за участие, като в крайна сметка до втория етап – отваряне на ценови оферти бе допусната само дупнишката „Реал Трейдинг“ ЕООД, която предложи цена в размер на 469 231,15 лв без ДДС. Другите два участника „Сима“ и „Беткор“ не бяха допуснати.
Участниците имат право да обжалват в 10-дневен срок от получаване на решението, а ако няма такова, то ще бъде сключен договор с изпълнителя, който има 6 месеца срок, за да изгради пункта, който ще бъде в близост до новата хижа.
Не е тайна, че липсата на такава база създава сериозни проблеми най-вече за планинските спасители, които губят повече от 2 часа време за стартиране на акции по издирване на загубили се или пострадали туристи, а районът е най-посещаваният в България. От НП „Рила“ обаче всячески демонстрираха пълна апатия и некадърност по изграждането му, но общественият натиск, както и такъв от правителството, в крайна сметка ги накара да си свършат работата. В същото време, ръководството на НП „Рила“ не се посвени да позволи багер да се качи в района на райския кът, заради кояти си поредна глупост, бе спрян проект с европейско финансиране и най-вероятно ще коства главата на директора Красимир Андонов.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien