Могат ли санкциите срещу Русия да засегнат инвестицията в Сапарева баня ?

 

Общо 33 високопоставени лица от Русия са обект на забрана за пътуване в ЕС, а също така и замразяване на банкови  сметки и активи. Списъкът непрекъснато се увеличава и там попадат хора приближени на Путин и част от държавният елит.

В началото на февруари в Сапарева баня започна грандиозен строеж. Огромната инвестиция е на Руския държавен фонд "Милосърдие" на правосъдното министерство. Вложението е за уникален по рода си спа, балнео- и хотелски комплекс на обща площ от 50 декара. Проектът е публично-частно партньорство с община Сапарева баня. По време на строежа средно 300 българи ще бъдат наети на обектите. Фондът "Закон, справедливост и милосърдие" е създаден за защита на социалните права на служителите в съдебната система на Русия. Като основни задачи той си е поставил да улесни достъпа на служителите на съдилища и техните семейства до медицинска помощ, рехабилитация и санаториално лечение. Фондът съобщава още, че "съдейства за изграждането и финансирането на рехабилитационни центрове, здравни центрове, болнични заведения, старчески домове и диспансери" за съдебната система за Русия, като обектът в Сапарева баня е първият проект в чужбина. Допълнително фондът развива и благотворителни инициативи, а като негови попечители са записани висши представители на съдебната система в Русия, както и членове на президентската администрация.

Строителните дейности и в момента вървят с пълна сила, но дали няма да спрът изведнъж. Санкциите срещу Русия започнаха, България ги подкрепя, а инвестицията в Сапарва баня е на Руската държава. Вече се появиха информации, че руснаците контролирали строежа през уеб камери, но вероятноста да го гледат изобщо през интернет е голяма. 

Още по темата : Вадим Поспелов даде началото ………

Пламен Казаков

zadupnitsa.com

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien