Минипаркинг направиха на гробищния парк, започва процедура по разширяването му

Работници от строителния отдел към Община Дупница изграждат паркинг в района на гробищния парк. Той ще бъде за около 35 автомобила, информират от общинския пресцентър. Той е почти готов, като остава да бъде положен асфалт, видя zadupnitsa.com. Припомняме, че преди около 2 месеца, общинският съветник от ГЕРБ Емил Панчев постави като молба към кмета инж. Методи Чимев да помисли за разрешаване на проблема с паркирането в района на гробищния парк, което създава много проблеми на посетителите.

Още на следващата седмица, комисия посети мястото и откри възможност за частично разрешаване на този проблем. “Имахме задача от г-н Чимев да сме готови с варианти за разрешаване на проблема до 21-и март. Частично разрешаваме проблема с освобождаването на паркоместа за около 35 автомобила. Не е много, но пак е някакво улеснение за хората особено в почивните дни. Следващата ни стъпка е да намерим терен в района, за изграждането на голям паркинг и това правим в момента”, обясни зам.кмета по социалните дейности Крум Милев.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По нареждане на Чимев от Общината започват и процедура за разширяване на гробищния парк. “Процедурата е много тромава и дълга. Затова започваме от сега да действаме”, заключи Милев. Според специалисти, най-малко година ще продължи цялата процедура.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien