Легендарни актьори връчиха „Златната монета“ и „Златен печат“ в Дупница

Обичаните от поколения българи актьори Антон Радичев, Славчо Пеев и Петър Калчев връчиха отличията "Златна монета" и "Златен печат" на призьорите в Дупница на тържество в салона на ОбДТ "Невена Коканова". За принос в образованието със уникалните монети бяха уважени ПГ „Христо Ботев” и СУ „Св. Паисий Хилендарски”.  IMG_1870Наградите се връчват от Съвета на европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит, а победителите се определят от 180-те носители на отличията – културни дейци, институции и личности с национален и международен авторитет. Директорите на двете учебни заведения Геновева Ризова и Виолета Инкьова благодариха на своите преподаватели за професионализма и отношението в работата си, обещавайки да бъдат "горди посланици на образованието". Същото отличие получи и Войн Воинов, главен художествен ръководител на ФТА „Актавис”, за който председателят на Съвета Росица Златанова отбеляза: "Емоционален, своенравен, истински стожер на културата, на българщината и пазител на същината, която се носи в думичката – мир".

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев пък получи "Златната монета" придружена със "Златния печат", който е също със златно покритие, като с него реално могат да се подпечатват официални документи. Такъв златен печат е връчен на България при приемането й в ЕС и само определени градове имат възможността да го използват, наред с редовния юридически щамп. Той се връчва за съхранение на културата и историята, като от Съвета посочиха, че Дупница е един от първите градове възникнали на територията в Европа. "Не само да поздравя, а искам да благодаря на г-жа Инкьова, на г-жа Ризова и на г-н Войнов. Защото без хора като тях, Дупница нямаше да бъде същата. Убеден съм, че и други наши съграждани заслужават отличията, затова тази "Златна монета", която получавам е за всички тях. "Златният печат" се надявам да го използвам често само за хубави начинания", отбеляза инж.Чимев.

ОбДТ „Невена Коканова” също е носител на "Златен печат" за принос в българската култура. Преди церемонията беше представен спектакъла “Галактика на поколенията”, с участието на носители на отличието за култура – Антон Радичев, Славчо Пеев и Петър Калчев.

IMG_1816 IMG_1820 IMG_1825 IMG_1827 IMG_1830 IMG_1834 IMG_1841 IMG_1843 IMG_1845 IMG_1851 IMG_1856 IMG_1858 IMG_1860 IMG_1863 IMG_1868 IMG_1869 IMG_1870 IMG_1871 IMG_1877 IMG_1883

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien