КРАЯТ НА САГАТА! Възстановяват от утре водоподаването към две села и към автокъщите в Дупница

От утре ще бъде възстановено водоснабдяването към дупнишките села Палатово и Баланово, както и към промишлената зона на селата Пиперево и Яхиново. След няколкомесечно безводие промишлена вода от язовир „Дяково“ ще получават отново и близо 100-те автокъщи в община Дупница. Това стана факт след съдействие от страна на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска и кметът на Дупница инж. Методи Чимев. „Крайно време беше. Важното е, че проблемът е решен“, бе лаконичният коментар на инж.Чимев.
„В последните месеци не сме спрели да търсим решение относно ситуацията с безводието в Палатово, Баланово и промишлената зона в Дупница. Многократно сме разговаряли по този повод с министъра на МОСВ, с кмета на Дупница, с ръководството на Напоителни системи и на ВиК-Дупница. Преди около 2 седмици, заедно с министър Димитров и експерти от МОСВ, посетихме и дюкерите, деривациите над с. Самораново и на яз. „Дяково“. Министърът и експертите провериха обстойно водосбора, нивата, състоянието на стената и готовността на Напоителни системи“, обясни народният представител Чеканска.
„От няколко седмици имам информация, че, когато водата премине 20 млн. куб. м., министърът ще разреши всякакво водоползване. Това вече е факт и с радост мога да обявя, че след вчерашния ни разговор с министър Емил Димитров, бяха одобрени исканите количества вода от Напоителни системи, от общините Дупница и Бобов дол, както и тези за ТЕЦ-а и „Тева“, заяви още Радослава Чеканска.
След проведена среща между народния представител Чеканска и министъра на МОСВ Емил Димитров, от утре /1 май/ вода за напояване ще се пусне и към Големо и Мало село в община Бобов дол.

Print Friendly

1 Коментар на КРАЯТ НА САГАТА! Възстановяват от утре водоподаването към две села и към автокъщите в Дупница

  1. Божидар Божилов // 30.04.2020 в 18:55 // Отговор

    Когато някой се хвали, особено политически лица, каквито несъмнено са кметът на община Дупница М. Чимев и народният представител Р. Чеканска, би трябвало да обърнат особено внимание на числата. По моему няма място за хвалба, когато на с. Палатово са осигурени едва 3 куб. м. вода за м. Май и то за цялото село.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien