Зам.кмет на Дупница: Уви, Павлов пак е в грешка. Не 3, надявам се да станат 333 фирмите от селата

Красимир Георгиев (вляво)

Заместник-кметът на Дупница Красимир Георгиев направи изявление след днешната пресконференция от Станислав Павлов-председател на ОбС-Дупница. От пресцентъра на Общината изпратиха коментар по темата:

"Запознах се в най-общ вид с днешното изявление на председателя на ОбС-Дупница. Убеден съм, че когато човек допусне грешка е нормално да си я признае и да предприеме действия, за да я поправи. Вместо това, г-н Павлов продължава да затъва в лъжи и оправдания, които издават, че нито е наясно със ситуацията и материята, нито пък показват воля, изключително важният проект за селата да бъде реализиран.

Разбирам, че той се опитва да омаловажи вината на общинските съветници, които гласуваха за отлагането на докладната с изтъкнатия от него мотив, че Община Дупница не губела целия проект, а само средствата, с които ще се пише стратегията. И че едва ли не Дупница и Бобов дол могат да финансират тази стратегия със собствени средства. Разбирам, че г-н Павлов с лека ръка е готов да харчи пари на данъкоплатците, но не мога да разбера как се разпорежда и с бюджета на съседната община Бобов дол.

Големият проблем е, че при такова поведение на общинските съветници от нашия ОбС, аз не виждам как партньорите ни от Бобов дол изобщо биха поели по пътя да реализираме съвместния проект.

IMG_0473Колкото до желанието на Павлов и другите общински съветници гласували за отлагането на докладната да разсъждават кои неправителствени организации и предприемачи от селата следва на този етап да участват, отново ще кажа нещо, което заявявам няколко пъти. Към този момент в МИГ-а са такива които са заявили желанието си за участие, и които отговарят на критериите за допустимост. Държа да отбележа, това което и на сесията им обясних и кметове потвърдиха. За кратките срокове успяхме да направим каквото можем, за да достигне до повече хора. Кметовете по селата сами обикаляха и приканваха, и на общественото обсъждане дойдоха няколко поканени от тях. Пак повтарям, че кметовете на селата бяха ангажирани, защото най-добре познават жителите си и това им го потвърдиха и на сесията. Тези членове нито ще решават еднолично как да изглежда стратегията, нито пък ще оценяват проектите, които ще се финансират. Това са елементарни истини, които за съжаление нито г-н Павлов, нито съучастниците му пожелаха да вникнат, а след като е разбрал за глупостта си, сега търси повод да се оправдава с коя фирма на кой била. И ако сега са 3 фирмите, дано да станат 333 от всички села.

 За утре са насрочени заседания на комисиите към ОбС, на които експерти подробно ще разяснят всички обстоятелства около проекта и се надявам най-после виновниците за сегашната ситуация да проявят малко разум, както и умствени усилия, за да вникнат в подробностите на проекта. За тяхно успокоение, още от сега искам да кажа това, което ще чуят утре и от експертите:  Всички НПО-та, предприемачи, земеделски производители, които отговарят на критериите ще могат да се включат като абсолютно равноправни членове на местната инициативна група (МИГ), да разработват и печелят проекти и да дадат своя принос за развитието на населените си места. Така че, явно ще разочаровам г-н Павлов и опита му да вменява, че парите ще бъдат пренасочвани и разпределяни от фирми на ГЕРБ. Уви, пак е в грешка."

 

Какво каза на пресконференцията днес Станислав Павлов ТУК

Print Friendly

9 Коментари на Зам.кмет на Дупница: Уви, Павлов пак е в грешка. Не 3, надявам се да станат 333 фирмите от селата

 1. крантов – крадец с медено гласче

 2. Старогражданин // 12.09.2015 в 20:26 // Отговор

  Г-н Георгиев-КРАНТОВ по баща,защо си смени бащината фамилия,това е позор за дупничани да се срамуваш от баща и майка и той седнал да говори и да плюе!Другаря КРАНТОВ-Георгиев да каже как с Круме Милев за един кметски мандат направиха вили в с. Бистрица!?БОКЛУЦИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ за Г-Н ПАВЛОВ и Д-Р ИБРИШИМОВ-достойни дупничани,гордеем се с тях!УСПЕХ-такива млади,интелигентни и балансирани хора са нужни на Дупница!!!!

 3. Мдаааа злобата ви е у много. Един випуск съм бил с Крантов. Да, всички му викахме и викаме Крантов защото баща му преподаваше по математика и е с тази фамилия. А той си се казваше Георгиев и винахи е бил с тази фамилия.А вилата я купи 2007 или 08 година от вашия уважаван партиец Анин, който го мина даже защоъо беше писредник с купувача, един шотландец. А на Круме това му е наследствената къща от баба му. То и къща не е, а барака хахаха На всички ви пожелавам такава вила като на Круме

 4. Платенния пияр на общината пак се пусна в защита на кметчетата.абе гном мальк дето нямаш к..а се снимаш с моркови отпред.остави хората да си пишат свободно бе.ама то и сайтчето платено и пиарчетата и те.жалка история

 5. Дупничанин до бандито // 13.09.2015 в 20:30 // Отговор

  Еееее бива наглост и лъжи,но тази защитна теза е цинична!Цяла Бистрица видя общинските камиони и работници и фирми и материали и как изникнаха за кратко време тези вили като гъби,а пък общинската фирма по озеленяване ги позелени и поддържа!!!Стига лъжи,когато фактите говорят и боговете мълчат!Но по-лесно е да плюеш Ибришимов и Павлов,който за разлика от Крантов-Георгиев и Милев са направили и продължават да работят за Дупница,а тези двамата за 4години се оказаха изведнъж богати наследници на бащите си от който се срамуват!

 6. член на ГЕРБ // 13.09.2015 в 21:26 // Отговор

  Точно така е Красе Георгиев и Круме Милев окрадоха и общината и европейските пари и изядоха изпиха парите и направиха за 4 години вилите в с. Бистрица на гърба на данъкоплатците!

  • васко ст. от бистрица // 13.09.2015 в 21:42 // Отговор

   Красимир Георгиев живее на нашата улица в тази къща вече 8 или 9 години. Преди това там живееше един чужденец, но се премести май да живее в Родопите и тогава продаде къщата.

 7. гербаджия до васко // 13.09.2015 в 23:27 // Отговор

  Стига глупости и лъжи дойде време за истината!Красе ти и Круме краднахте като за последно,ядохте,пихте,правихте простотии и сега сте много чисти!СМЕШНИЦИ!!!Аиде да се махате от ГЕРБ,вие сте срам и позор за партията!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien