Край на водните мъки в Джерман, откриха аварията и вода отново има

Мъките на жителите в село Джерман с липсата на постоянно водоподаване приключиха. След 2-седмично издирване на т.нар. "скрита авария", най-сетне екипите на ВиК-Дупница успяха да я локализират. От водното дружество предприеха незабавни ремонтни дейности и аварията бе отстранена, а водоподаването към цялото село възстановено.

От близо месец, селото имаше проблем с водата, като едната "скрита авария" бе открита, но не бе достатъчно за напълване на резервоарите, а това създаваше проблеми на хората, които имаха или за по няколко часа на ден или изобщо нямаха. Дори се стигна и до протести пред сградата на водния оператор в града.

Проблемите в водопреносната мрежа в общината тепърва предстои да стават по-сериозни. Подземната инфраструктура е толкова амортизирана и остаряла, че се нуждае от спешна подмяна, за което са необходими над 60 милиона лева само в града. Единственият шанс за осигуряване на по-сериозен финансов ресурс е посредством асоциацията "Кюстендилска вода", в която членуват всички общини, без Сапарева баня. Съгласно изискванията обаче, за финансиране от Европа могат да кандидатстват само единни водни асоциации, а отсъствието на курортния град засега, блокира тази възможност.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien