Колоритен общински съветник от Дупница „подаде ръка“ на кмета с пост в социалните мрежи

Много любопитен пост в личния си профил публикува един от най-колоритните общински съветници в Дупница и основен критик на кмета Първан Дангов. Двамата са постоянно в противоречия и размяна на „любезности“ по време на заседанията на местния парламент, а битката им вече се прехвърли и в съдебната зала, където Гущеров заведе дело срещу градоначалника. В поста си, Гущеров не само, че не отправя остри критики към кмета, както на сесиите, а дори излиза с конкретни идеи, предвид факта, че общината е на път да изгуби десетки милиони лева в следващите три години, а управлението на кметския екип да бъде сравнено с тотален провал.
Публикуваме текста му без редакторска намеса:
„С най-чисти помисли!
Община Дупница с всеки изминал ден губи милиони от държавния бюджет. В отделен пост ще разясня подробно за 30-те милиона лева на година, които можехме да вземем от държавната хазна. И тъй като няма как да усвоим тази сума поради безпомощното състояние и липса на знания и умения у кметския екип, се налага да включим в режим „да спасим каквото можем“.
Да, най-лесно е да мълча и да не казвам нищо, а на всяка сесия да повтарям какъв провал е. А след няколко месеца или година, като падне от власт, да викам: „Казах ли ви“. Само че, тогава, който и да дойде – той ще бъде с вързани ръце, защото ТАЗИ ГОДИНА Е НАЙ-ВАЖНАТА! Тази година определя бъдещето на общината ни по отношение основно на подобренията в инфраструктурата! Такъв „бонус“ от Държавата, никой кмет не е получавал от 1989 година насам.

Гущеров и Дангов са изключително атрактивни, когато „дискутират“ по между си на сесиите.

Затова оставям политическите си пристрастия, и с най-добри намерения ще предлагам на кметския екип конкретни идеи в следващите дни. Надявам се, че и други колеги от ОбС ще предложат идеи.
Защо тук в социалните мрежи ли?! Защото на заседанията на ОбС – няма чуваемост.
Живея в тази община, хората са ми гласували доверие и трябва да направя всичко по силите си за нещо по-добро.
Ето и първите предложения:
1. Покриване коритото на реката при спортна зала. Напълно готов проект ОТ-ДО на стойност около 2 млн. лева за изграждане на паркинг за 110 автомобили. Остра нужда от паркоместа в града. Не е много, но пак е нещо. Нужно време за реакция на общинската администрация – около 3 дни!
2. Довеждаща инфраструктура – водопровод и локални при автокъщите на изхода на Дупница в посока София – готов на 90%. Стойност – около 1,5 млн. лева. Нужно време за довършване на проекта и входирането му – максимум 20-ина дни!
3. Проектиране и авторски надзор на 25 километра улична мрежа на териториятана град Дупница (по преценка на общинското ръководство) – преасфалтиране, тротоар, бордюр… Нужно време за реакция – 20 дни!
4. Проектиране и авторски надзор на по 5 километра улична мрежа за всяко от големите села на територията на общината – Яхиново, Червен брег, Крайници, Самораново, Бистрица, Джерман. Нужно време за реакция – 20 дни!
5. Проектиране и авторски надзор на улична мрежа с дължина по преценка на общинското ръководство за останалите по-малки села на територията на общината. Нужно време за реакция – 25 дни.
Следва продължение…
Г-н Дангов,
Тъй като следите социалните мрежи редовно, приемете най-чистосърдечно (без грам ирония) тези предложения или повечето от тях. Обещавам, че дори няма да споменавам, че съм го провокирал това. С вас няма как да бъдем приятели, но и никой не го иска, да си го кажем в прав текст.
Сме и ще си останем опоненти, противници и дори врагове в политическия живот. Но в името на община Дупница и жителите, нека бъдем полезни.“

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien