Коледна изложба в Галерия „Околийска къща“

 За втори път през този месец любителите на изобразителното изкуство в Дупница бяха приятно зарадвани. Дни преди Рождество Христово в Галерия „Околийска къща“ бе подредена Коледна изложба с творби на художници от региона.

 В петък от 17,30 часа в залата се събраха творци на този вид изкуство и техни почитатели. Уредникът на галерията Андрей Севдин откри изложбата, представи творбите и участниците и благодари, както на художниците, така и на ценителите, уважили културното събитие. Поясни, че изложбата е традиционна и е и базар, така че всеки желаещ може да си купи картина и да украси своя дом или офис в навечерието на големия християнски празник. Подчерта, че творците са намалили цената на картините си, за да може повече хора, в чест на празника, да си позволят такава покупка.

 Таня Камбурова, главен експерт „Култура“ в Община Дупница, прочете и връчи поздравителен адрес от името на кмета инж. Методи Чимев към участниците в изложбата.

 Екзпозицията ще бъде изложена до края на месец януари 2014-а година и всички, които в петък не са имали възможност да я разгледат, могат да направят това в дните напред.

Димитър ИКОНОМОВ
 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien