Кметът призна: Не съм доволен от зимното почистване в Дупница

Аз лично не съм доволен от зимното почистване, призна на пресконференцията днес кметът на града инж.Методи Чимев. "Да, главните улици, където минават основния поток от автомобили са изчистени. Спор няма. Но други улици, не са в състоянието, в което трябва да са, макар да не попадат в обхвата на поддържане от фирмата. В неделя съм гледал и аз на камерите да видя дали се движат снегорините, а зам.кметът Крум Милев обикаляше из града и селата. Трябва да се отбележи, че и снегът бе много и един снегорин като стигнеше до крайната точка, на връщане все едно не беше минавал. Улиците около училищата и детските градини попадат в обхвата и е ангажимент на фирмата да ги почисти. Колегите ги изпращам веднага да направят проверка и да се вземат нужните мерки", категоричен бе инж.Чимев.

Той засегна и темата с ремонтите в жк."Бистрица". Там бе направена проверка от комисия, като протоколът със забележките е връчен на фирмата изпълнител. "В комисията имаше и общински съветник и проверката бе направена, а констатациите връчени за изпълнение. Мисля, че вече няма проблеми с миризма от канала. Има си договор, има си санкции, така че интерес няма нито фирмата, нито ние като Община да не се свърши дадено нещо. Що се отнася до незасегнатата от ремонтите част на жилищния комплекс, ситуацията е следната. Още преди да стартираме си спомняте събрахме домоуправителите, за да им обясним обхвата, който е възможен с този ресурс. Имаме допълнителни проекти, които при останал ресурс ще бъдат разпределени и ние чакаме. Освен жк.Бистрица, чакат и по другите квартали. През месец юни идната година очакваме да научим ресурса, за да преценим къде ще реализираме ремонтните дейности", допълни кметът.

Print Friendly

6 Коментари на Кметът призна: Не съм доволен от зимното почистване в Дупница

 1. Трябва да се отбележи, че и снегът ме много и един снегорин като стигнеше до крайната точка, на връщане все едно не беше минавал?!?!?!?!?!?!?!?!

 2. жител на дупница // 20.12.2018 в 17:02 // Отговор

  Гола вода е снегопочистването в града ,освен по главните улици.Навсякъде е лед и пързалки.Никой не мина да почисти когато валеше /когато спря снега/. При езикова школа Алфа си взимаме децата на ледена пързалка,както там и на други стотици места не беше направено,нищо ама НИЩО. Фирмата да се сменя.

 3. Анонимен // 21.12.2018 в 0:45 // Отговор

  Имали един капак на уличните шахти да на равно с асфалта г-с.КМЕТЕ ?

 4. Анонимен // 21.12.2018 в 1:48 // Отговор

  Аз затова съм имигрирал от Дупница направо ме е срам да си казвам на колегите където работи че съм от Дупница

 5. Снимката е от Дупница, нали 🙂

 6. Дупница, окръг Колумбия!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien