Кметът подписа договори за газификацията на още две детски градини в Дупница

В Яхиново ще премине детската градина на отопление с пелети.

Започна подготовката за присъединяването на ДГ „Детелина“ и ДГ „Слънце“ към газификационната система в Дупница. Договорите на двете детски градини вече са подписани от кмета на Общината инж.Методи Чимев, обяви Дарик. Ще бъдат подменени нафтовите горелки с комбинирани – на газ и нафта. Средствата за ремонтните дейности са по 30 000 лв. за всяка от системите и са заложени в капиталовите разходи на общината.

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

В "Детелина" през миналата година имаше 114 деца, а в "Слънце" 93. С новата отоплителна система, каквато разполагат всички други детски градини в града се търси ефект, както по-добрите условия за малчуганите, така и намаляване на разходите по това перо.
Подмяна на инсталация, но за отопление с пелети се предвижда в сградите на детските градини в Бистрица и Яхиново. За там все още се набират оферти, като дейностите се очаква да приключат до началото на отоплителния сезон. Дори и да се наложи да се работи след като децата се върнат, работата няма да попречи на заниманията с тях, тъй като няма да се извършват строителни дейности в занималните или по коридорите.

Община Дупница вече въведе газифицирано отопление и в училищата през миналата година, като ефектът се видя още през зимата с много по-добри условия и по-ниски разходи.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien