Кметът Чимев събра Кризисния щаб заради обстановката със снега в Дупница, няма да се отменят училищните занятия

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев събра тази сутрин Кризисния щаб, предвид зимната обстановка и обилният снеговалеж, информират от пресцентъра на Общината. На срещата присъстваха новият началник на КАТ-Дупница Радослав Стоилков, шефът на снегопочистващата фирма "Меридиан" Илиян Миланов, зам.началникът на Пожарната в Дупница Николай Фотев, както и зам.кметът и председател на щаба Крум Милев.IMG_0024
Всички 11 машини на фирмата са работили през деня вчера, както и цяла нощ и ще продължават и в следващите 24 часа. Основните пътни артерии са проходими, като градския и междуградския транспорт извършват превози.
"Почистват се главните улици към селата в общината. С предимство са улиците около училищата, детските градини, болничните заведения, автогарата. Поддържаме постоянно връзка с кметовете на села и кметски наместници за обстановката при тях. Няма електроподаване към селата Джерман и Крайни дол, но се надявам час metodi-chimevпо-скоро да се възстанови. Имаме сигнали за паднали дървета в района на Транспортна болница, жк. "Бистрица"… Има паднало дърво, което е скъсало елетропроводен кабел между Яхиново и Тополница. От 7 часа тази сутрин се почиства ръчно и от 28 човека от Община Дупница от отделите "Екология", "Транспорт" и временна заетост пешеходните зони и стълбите за пешеходци", коментира инж.Чимев. "Обстановката не е такава, че да бъдат отменяни учебните занятия, така че утре си продължават нормално. След приоритетните улици, за да бъдат градът и селата проходими, ще започне обработката и на второстепенните улици. Призовавам гражданите за търпение и разбиране", допълни кметът.

От Кризисния щаб допълнват, че почистването на сняг да става като снегът се събира на купове в близост до тротоарните площи, а не да се изхвърля на уличното платно. Напомняме, че собствениците на фирми и магазини са длъжни да почистят площите пред офисите си.
Известни затруднения с придвижването на автомобили е имало тази нощ в района на "Черна нива" (в посока Кюстендил) и в района на Усойка, заради авариарал тир. От Община Дупница призовават собствениците на автомобили да ги използват само при неотложни ситуации.
Сигнали могат да се подават денонощно на дежурните телефони на Община Дупница: 0701 5 92 59, 0879 523 474 и 0879 523 477, за да бъдат веднага прехвърляни към снегопочистващата фирма.
Обстановката продължава да се следи.

Print Friendly

3 Коментари на Кметът Чимев събра Кризисния щаб заради обстановката със снега в Дупница, няма да се отменят училищните занятия

  1. Е добре де КМЕТЕ плащаме данъци за колите,за къщите и какви ли още не такси и т.н.39 години живея на една и съща улица и никога не е почиствана или ако нещо се случи и мине снегорин прехвърли целият сняг пред къщите и пак ни кола ни пеша.Хората само от главните ли улици ли плащат данък????

  2. Ивайло Константинов // 17.01.2016 в 22:29 // Отговор

    И какво като го събра? По- чиста ли е общината?

  3. Господин кмете, в квартал Ценеви и по-точно зад жп линията трябва да бъде обявен код ЧЕРВЕНО поради невъзможност да се движим с колите си и да си водим децата на училище …също така че НЯМАМЕ ВОДА . НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ…БЕЗБОЖНИЦИ…БОГ ДА СЕ ЗАЕМЕ С ВАС…В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ -БЕЗ ВОДА И НЕПРОХОДИМИ УЛИЦИ “ КОМИТСКА“ И “ ХАН КУБРАТ“ . СРАМ И ПОЗОР Е ДУПНИЦА 🙁 !!!!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien