Кмет и домоуправител дадоха старт на санирането на нови 7 блока в Дупница

Официално бе даден стартът за въвеждането на енергоспестяващи мерки в 7 жилищни сгради на Дупница днес. Водосвет за късмет и успех при начинанието бе отслужен от отец Георги Паликарски на ул.Иван Вазов 59. Финансирането в размер на почти 2,5 млн лева е по Оперативна програма "Региони в растеж" осигурени от Община Дупница.
На водосвета присъстваха кметът на Дупница инж.Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, изпълнителите на проекта, строителен надзор и жители на блока и квартала. "Надявам се изпълнителите не само да приключат в срок, но и да изпълнят заданието качествено. Ще се следи работата им, за което разчитаме и на живущите, които по всяко време при възникнали казуси, могат да се обръщат към екипа по проекта. За приемане на работата се изисква накрая и подпис от домоуправителя на всяка сграда. т.е. докато живущите не кажат, че са доволни. Въвеждането на тези мерки е голяма помощ за десетките семейства. Ефектът от санираните по Националната програма жилищни сгради в Дупница е осезаем, така че още 174 домакинства ще усетят разликата с положителен знак", каза инж.Чимев. Той, заедно с домоуправителят на блока Михаил Попов плиснаха менчето за успех на ремонтните дейности.
Другите жилищни сгради, в които ще бъдат въведени енергоспестяващи мерки се намират на ул. "Трети гвардейски полк" 12 и 14, ул. "Велико Търново" 1, ул. "Св. Иван Рилски" 72, бл. 90 в жк. "Бистрица" и бл.4 в жк. "Развесена върба". С тях, общият брой на санираните блокове ще стане 30, тъй като по Националната програма, бяха ремонтирани всички 23 жилищни сгради, които подадоха документи, а общият брой на домакинствата бе над 1000.
IMG_6729 IMG_6723 IMG_6719 IMG_6690
Print Friendly

4 Коментари на Кмет и домоуправител дадоха старт на санирането на нови 7 блока в Дупница

  1. За жалост много се вързаха на провокациите от сегашната омбудсМая и другите от БСП които втълпяваха по всички медии на хората че ако се включат в санирането ще им вземат апартаментите.И хората се вързаха особено по старите.И вместо да имаме 50 блока в Дупница санирани имаме два пъти по малко.Заради мръснитер им политически игри.На повярвалите честито,на другите сори.

  2. Цените на апартаментите в санираните блокове скочиха с 6-7 хиляди лева.

  3. Брей,богата община! Само да не е „кьор фишек“

  4. жител на дупница // 06.03.2019 в 21:50 // Отговор

    Браво на печелившите.Нека има повече санирани блокове в Дупница.С пожелание към кмета г-н Чимев да извоюва саниране на всички блокове в Дупница!!!!!!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien