Кирил Калфин: Чакам отговор на питането си относно Пречиствателната и канализацията в Дупница

 Депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин сподели, че чака да получи отговор на своето питане към министъра на околната среда и водите Искра Михайлова относно отказа за сключване на договор за финансиране на проект за „Реконструкция, модернизация и разширение на ГПСОВ – Дупница и доизграждане на канализационна мрежа“.

Проектът е на стойност 26 милиона лева и предвижда изграждането на Градска пречиствателна станция за отпадни води и дейности по подмяна на канализацията в селата Бистрица и Самораново, както и в няколко квартала на град Дупница. Така излиза, че този проект каса пряко над 15 000 души.      

„Въпросът, свързан с пречиствателната станция в Дупница е входиран в Народното събрание и чакам да бъде насрочен. Зависи от това, когато министърът ще бъде готов с отговора. А явно му е трудно да даде отговор, защото не е лесно да се отговаря на въпроси, които са трудни. Трудността идва от това, че мерилото не е еднакво за общини от ГЕРБ и общини от БСП. В случая с Дупница знаете, че всички условия са изпълнени, допълнителните задания към Общината също са изпълнени и накрая се оказва, че няма финансиране и то е за Дупница, Казанлък и още няколко общини, които са на ГЕРБ. Тук определено прозира политически ефект“, каза по този повод народният представител Кирил Калфин.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien