Касите на „Местни данъци и такси“ в Дупница с удължено време, проверяваме задълженията и по интернет

Касите на отдел “ Местни данъци и такси” в Община Дупница ще работят с удължено работно време от 29 февруари. Гражданите ще могат да плащат от 08.00 часа до 18.30 часа всеки работен ден без почивка. За да се избегнат струпвания ще бъде отворена и трета каса за плащане през указания период, допълват от администрацията.

От началото на тази седмица пък стартира отпечатването и разпращане на данъчни съобщения с размера на дължимите данъци и такси, както за текущата година така и за предходните. С цел прозрачност към клиентите  ползващи сайта на отдел “Местни данъци и такси”– на  всяко данъчно задължено лице в съобщението е генериран ПИН код посредством които ще има достъп до личната си информация в реално време през интернет на адрес www. mdt.dupnitsa.bg, по дефиниран от община Дупница начин, със съответните защити на личните данни. Той ще може да извърши преглед на информация за: партиди, облози, лихви, плащания, заявени и ползвани услуги, наказателни постановления, фишове за глоби, актове.

За целта Клиентът въвежда генерираният и указан в съобщението ПИН код + ЕГН ( за физически лица ) или ЕИК ( за юридически лица ). Софтуера проверява в системата дали съществува “ връзка” между ПИН кода и ЕГН / ЕИК. Ако има такава софтуерът допуска клиента да разглежда данните за въведеното ЕГН / ЕИК.

Print Friendly

1 Коментар на Касите на „Местни данъци и такси“ в Дупница с удължено време, проверяваме задълженията и по интернет

  1. На касата за местни данъци служителксите не дават достатъчна информация за задълженията на хората.Не са компетентни да работят с пост-терминал, с което задтрудняват длъжниците.!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien