Как да мина, като не свети зелено? Светофар насмита шофьорите при Наковия мост в Дупница

DSC01141 На коя светлина се минава? Май че беше на зелената…

Да, ама не! Ако искате да минете на зелено през светофара при Наковия мост, откъм улица „Николаевска“, няма да можете.

Причината за това е разваленият светофар там. Цял ден той показва червено…и в същото време мига жълтата светлина. Зеленото обаче изобщо не светва.

Когато свети червеното, секундарникът над светофара отброява от 99 секунди надолу, но като стигне до 0, отново започва обратното броене от 99 в червено. През цялото това време жълтото не спира да присветва.

Репортер на zadupnitsa.com с очите си видя, как доста от преминаващите шофьори се объркват, когато минават през странния светофар.
DSC01136
„Това е предпоставка за катастрофи. През този светофар минаваш на главната улица, която е винаги натоварена и има огромен трафик. Чакаш минута и половина да мине червеното, а то изобщо не изгасва. Напротив, секундите започват отново от 99. Надявам се, че скоро ще оправят повредата, защото особено по-младите шофьори много биха се затруднили“, каза пред zadupnitsa.com по-опитен шофьор, докато чакаше да премине.

Zadupnitsa.com се надява повредата да бъде отстранена по-скоро, защото утре вече е учебен и работен ден и през това място преминават много ученици и възрастни.  

Димитър ИКОНОМОВ

DSC01138

DSC01139

DSC01140
 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien