Извънредна работна среща проведе тази вечер Общински съвет Дупница

Извънредна работна среща проведе тази вечер Общински съвет Дупница. Основна тема на сбирката бе водната Асоциация. Община Дупница е сред 23-те от общо 265, които не са влезли, все още във ВиК асоциации и предстои да бъде взето официално решение за това. В залата бе и кмета на Дупница инж.Методи Чимев, който през миналата седмица е провел срещи с експерти от МРРБ и сега запозна местните парламентаристи с получената информация. След дискусия продължила близо 2-часа присъстващите в залата близо 20-съветника решиха да се проведе информационна кампания, която ще включва 3-тв студия през следващата седмица, а след 17-ти май ще бъде организирано и общоградско събрание. Целта е да се запознаят хората от община Дупница с всички „за“ и „против“ влизането в такава ВиК асоциация. Още преди месец министър Павлова обяви, че за общините, които не са влезли в такива асоциации няма да има натиск, но и няма да има средства за подмяна на водопроводи и те ще трябва сами да се справят с проблема. В страната има създадени вече 28-асоциации, като в областите : Кюстендил, Благоевград, Ловеч и Пазарджик има общини, които не са се присъединили и за тези области няма да има пари от Европа.

Припомняме, че в Дупница още преди два месеца председателят на Общински съвет Ивайло Константинов заяви, че е нужна дискусия по темата „за“ или „против“ участието на ВиК-Дупница във ВиК асоциация./повече ТУК/ След него по темата говориха и шефа на ВиК Илия Илиев/ повече ТУК/, кмета инж.Методи Чимев и народния представител Иван Ибришимов/повече ТУК/.

На пресконференция дадена на 13-ти април инж.Методи Чимев обяви “По темата с ВиК асоциацията се чуха доста коментари и това е нормално имайки предвид, че тя не касае само кмет и общинска администрация, а засяга населението на общината. Интересен е моментът – една община влизайки в тази асоциация какво ще получи. Аз, като кмет все още не съм убеден, че влизането в тази асоциация е за добро или ще донесе съответните негативи. Времето в което трябва да решим дали ще бъдем членове наближава, тъй като всяка община трябва да изготви Мастърс план, с който да кандидатства пред регионалното министерство за финансиране и ако това не бъде направено Община Дупница трябва да търси вариант за финансиране на ВиК проблемите“

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien