Изборният ден в Дупница започна нормално, въпреки масовото неявяване на членове на СИК

Нормално започна изборният ден в Дупница. Секциите отвориха точно в 7.00 ч. Към момента няма данни за нарушения. Избирателните секции са 72, като в двете болници няма разкрити такива, поради малкия брой на пациентите в тях. Има подвижни избирателни секции, в които ще гласуват хора с трайни двигателни и зрителни увреждания. В две секции ще се гласува машинно. Те се намират в ПГ „Академик Сергей Павлович Корольов" .Изборният ден в община Дупница започна с промени на членовете на СИК. В повече от 10 секции има направени рокади, като там представители на две партии Атака и ДПС не са се явили в 07:00 часа. Въпреки това секциите са били отворени за гласуване.  

Днес право на глас могат да упражнят упражнят 43 050 жители на дупнишка община.

В Районна прокуратура Дупница има и дежурни прокурори. Осигурен е нормален достъп и телефони за връзка, където ще могат да се подават сигнали и жалби, свързани с изборния процес.

За първи път гласуването в страната е задължително, освен когато избирателят не може да упражни правото си на вот заради уважителна причина. Негласуването на вота не води до парични санкции. Ако избирател не гласува на едни и същи избори, т.е. на тези и на следващите президентски избори, ще бъде отписан от избирателните списъци. Заличаването от списъците, може да се избегне като гласоподавателят удостовери с документ "уважителна причина" поради която не е гласувал.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien