Ивайло Константинов закова в лъжа Първан Дангов за махането на волейболния клуб, показа СМС-и

СМС-и доказват, че мотивът на кмета, с който прикани отборът да се махне от града са лъжа. А напрежението е било туширано на среща по между им по-рано

Вижте по хронология събитията и срещите

Константинов: “Нека господата да си сложат ръката на сърцето и да кажат: ние изгонихме волейболния “Марек” от Дупница!”

Относно бъдещето на детската школа: “Ако този човек, който не е приятел с истината, се отметне и не регистрира такъв клуб до месец март, ние ще регистрираме нов клуб…”

Лидерът на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов по време на пресконференцията вчера коментира и провелата се среща между него и Първан Дангов в началото на месеца. Константинов обясни, че е потърсен любезно от Дангов в неделния ден, на 3 декември, с молба да се срещнат във вторник, на 5 декември. Заради дублирани часове и общо събрание на превозвачите обаче двамата се виждат предния ден, в 17:00 ч., обясни Константинов. По думите на Дангов темата на срещата е била дадена пресконференция от ГЕРБ за финансовото състояние на Общината и проектите. “Излъгали са те, не е така, искам да ти покажа какво е действителното положение, ми каза Дангов. Видяхме се в уреченото време, прие ме човекът, но не само той ме прие, а всички – заместниците му, един човек, който представи за пиар. Наредили се 10 души. Хубаво, няма проблем. Сядаме да говорим и стартираме с темата финансово състояние на Общината. Представиха ми една справка с имена на сметки и наличности, очаквани приходи, разходи… Казах: аз не съм финансист на Общината бил. От финанси разбирам, ама сега баланс не мога да направя. Тогава му казах, че ще направим официално питане: това не е информация за мен, това е информация за цялата общественост.
Втората тема: тръгнахме да говорим за проектите и за състоянието на проектите, като непрекъснато ми беше внушавано “знаете ли колко е тежко положението със злоупотребите”. Казах: ако е така, всяко едно съмнение пращайте в прокуратурата, дори да не е доказано. Тяхна е работата за проверяват. Знаеш ли, че Оля е получила 20 хил. лв. за управление на проекти? Казвам: не знам, ама ако ги е управлявала, да ги получи. По ваше време, Дай Боже, да има проекти, някой трябва да ги управлява и той да получи. Знаеш ли, че Крумчо е получил 2000 лв. за управление на проекти. Казвам: не знам, ако е управлявал, да ги получи… Казват: знаеш ли, че с два топа мрежа… Казвам: не знам, ако има нарушение, има КСС-та, те са при вас, проверете ги – ако има отклонения, в прокуратурата веднага… Знаеш ли, че са взимали комисионна от Сметосъбиращата фирма. Казвам: не знам, тази фирма аз я молих лично, ако си спомняте сметосъбирането на Дупница, когато дойдохме 2011 г., струваше три пъти на тази цена. Ако от нея са могли да отделят и някой ги е изнудвал, пак в прокуратурата да си пуснат жалбите. И ето такива внушения…”, разказа в детайли Ивайло Константинов как е преминала срещата между него, Първан Дангов и новия кметски екип.
Ивайло Константинов обясни, че по време на срещата с Дангов са коментирали темата волейбол: “Каза ми, че се били срещали с Людмил Найденов и Виктор Карагьозов и се били разбрали всичко по отношение на графици и т.н. Същото, предните дни, г-н Бойко Христов го беше казал на негова пресконференция, че са наместили графиците. Даже г-н Дангов каза, че на срещата били му подарили тениска на отбора. Поздравих ги за това, че са го направили. Чаках извинение към волейболната общност от г-н Христов. Аз му се извиних за това, че го нарекох “момченце”, но не знаех, че е зам.-кметът.
Константинов обясни, че предната вечер е говорил с Людмил Найденов, който му казал, че часовете на мъжете не са такива, каквито трябва да са по новия график. “Пита ме г-н Дангов “знаеш ли, че ще се провежда утре или не знам кога родителска среща?” Казах му, че такива неща не зная. Тогава всъщност той ми каза, не зная в какъв контекст: “Мога ли да кажа, че решението да местиш отбора е твое?” Казах, че такова решение не мога да имам, при положение, че сте се разбрали. Ако не сте се, да търсим такова решение. Казах му, че преговаряме с няколко кмета, това не е просто решение, има освен зала, настаняване, разговори с щаб, с треньори, с момчета… Имаме лицензиране на зала, провеждане на общо събрание – това не са неща, които стават от днес за утре. Като ме попита така, ми стана ясно за какво ме пита…. Мисля, че ме разбра, че разковничето наистина е необходимостта от технологичното време за подготовка и тренировки на всички групи, което, очевидно, няма как да стане. В крайна сметка, мисля, че се разделихме съвсем нормално”, предаде в детайли разговора по време на срещата Константинов.
Президентът на волейболния клуб “Марек” разказа още, че на 6-ти е получил смс от Виктор, което е денят след провеждане на родителската среща. “Разказвам го това, защото се опита да извърти през лъжа, че това е бил мотивът да гони отборът. Първо беше, че е мое решение; после, че съм го излъгал; сега не знам какво ще каже…”, подчерта Констатинов и прочете смс-а от Виктор Карагьозов: “Шефе, здравей! Вчера инициирах родителска среща с децата от школата и родителите. Бях длъжен да ги запозная с проблемите, създадени от Общината и какви са перспективите. На тази среща родителите взеха решение да се срещнат с теб и написаха протестно писмо с подписка в подкрепа на клуба. Също ще искат и среща с Дангов. Поздрав!” Карагьозов ме информира един ден по-късно за това, което се случва. На 6-ти, на база това, аз му звъннах – каза ми, че ще ми изпратят имейл родителите и аз наистина имах получен такъв.
Ивайло Константинов поясни още, че на 8-ми е бил на мач с “Берое” и на прибиране му е звъннал Дангов: “Казва: що така ме излъга? Казвам: за кое, бе г-н Дангов? Той: за родителската среща. Обясних, че наистина не знаех, че има такава родителска среща. Изпратих му съобщението на Виктор. Опита се да ми прави изречения и му казах, че не ми е началник да ми казва кога какво да говоря. Каза ми, че повече няма да говори с мен. Казах му, че не аз го търся, а той мен ме търси. Аз съм възпитан и вдигам, като не иска да говори с мен, да не ме търси. И така приключи разговорът. Веднага след разговора на 8-ми, му препратих СМС-са от Виктор, който на 6-ти ме информира, че е имало такава родителска среща. Същият Дангов на 15-ти пред вас, а има СМС-са, каза, че причината да ни гони е, че аз съм го излъгал. А той на 8-ми е информиран, че не съм го излъгал, че не съм знаел. Сметнете дали това е причината…”
Константинов уличи и в още една лъжа Дангов: “Той на тази пресконференция каза, че срещата е била миналият понеделник, не на 4-ти, а на 11-ти и заради тази среща си бил провалил родителска среща. Кой е лъжеца, не знам. Аз не съм бил на 11-ти, аз бях на 4-ти, в 17:00 ч.”
Ивайло Константинов коментира още: “Бил съм поставял ултиматуми. Там бяха всичките заместници и пиарът му. Кой е ултиматумът, който съм му поставял, питайте ги тях, дали и те ще излъжат. Съвсем приятелски разговор беше, нито е имало повишаване на тон, нито ултиматуми, нито заплахи.
Единственото, което казах е, че в случай, че ние не можем да си осигурим технологичното време за подготовка на мъжкия отбор, ние няма какво да правим в тази зала. Той каза: трябва да има за всички. Съгласен съм, така е, уважавам всички спортове. Ако това е ултиматум, не знам…”.
“И хронологията: едната седмица графикът е изряден, казва го Бойко Христов. Пред мен го потвърждават следващият понеделник. Следващият петък Дангов казва: тръгвайте си, защото Констатинов е лъжец. Вчера оповестихме решението на Управителния съвет. Нека господата да си сложат ръката на сърцето и да кажат: ние изгонихме волейболния “Марек” от Дупница”, призова президентът на отбора.
Той обаче бе категоричен: “Никога няма да оставим децата, аз му го казах този сценарий на Дангов. Дори да не можем да осигурим часовете за трениране и да си тръгне мъжкият отбор заедно с школата, защото лицензът се носи на данъчния номер на сдружението. Направете си клуб, ще ви ги прехвърлим на всички тези деца правата – тренирайте ги. Аз ясно обаче съзнавам, че те не могат да го направят това. Първо, защото е адски скъпо, и второ: те не могат да намерят лицензиран треньор в Югозападна България. Или, ако дойде такъв, ще струва толкова, колкото целият бюджет за спорт в града. Затова вчера в писмото казахме, казвам го и днес: родители, бъдете спокойни! Ако този човек, който не е приятел с истината, се отметне и не регистрира такъв клуб до месец март, той няма как да го регистрира като кмет, но декларира, че ще осигури хората, които ще го регистрират, ние ще регистрираме нов клуб, независимо от това, че този ще се изнесе в друго населено място.”
Константинов опроверга категорично и друго обвинение от страни на новото общинско ръководство на Дупница за това, че Спортната зала се използва за спане. “Плащам цял един етаж в хотела. Благодаря на собствениците за условията. По коя логика тия деца ще ходят да спят в залата, при положение, че имаме хотела?! На мен ми бяга логиката защо да се случва така.”

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien