Ивайло Константинов в интервю пред zadupnitsa.com: Оставката ми не е плод на емоции, а добре премислен ход + ВИДЕО

 Ивайло Константинов даде интервю специално за читателите на zadupnitsa.com минути, след като подаде оставката си като председател на Общински съвет-Дупница и като общински съветник. Ето какво сподели г-н Константинов:

Г-н Константинов, доста изненадващо за всички Вие си подадохте оставката като председател на Общински съвет-Дупница. Какви са Вашите мотиви?
– Категорично твърдя, че за мен не е изобщо изненадващо, а е изключително добре премислен ход. В течение на времето все повече се убеждавах, че истинските ми приятели, които ме предупреждаваха, че Дупница няма шанс да успее в такъв състав на Общинския съвет, излязоха прави. Аз си мислех, че ще ги опровергая, но те наистина излязоха прави. Факт е, че за мен Дупница винаги е била кауза. Не мога да работя със съветници, чийто теснопартиен и личен интерес стои пред интереса на гражданите. Това беше изключително добре премислен ход и каузата Дупница продължава да стои за мен. Бих работил, но при съвсем друг състав на Общинския съвет и при съвсем други хора.

– Значи решението Ви не е било плод на емоции?
– В никакъв случай. Дори вчера уведомих цялата ни група за това мое решение.

– Това, че докладната записка на кмета за облигационния заем не бе гласувана, означава ли, че планираните ремонти и подобрения няма да се случат?
– Това означава само едно: Че съветниците с ясното съзнание обрекоха общината на няколкогодишен застой. Въпреки всичко общинската администрация има и готовността, и възможността, и способността да се справи с всяка една ситуация, включително и с тази. Лошото е, че този застой няма да бъде няколкогодишен или няколкомесечен.

– Не е тайна, че финансовото състояние на Община Дупница не е добро,  дори и кметът го призна на пресконференция онзи ден. Той каза, че този заем е единственият начин за справяне с положението. След като не бе гласувана неговата докладна записка, какъв е изходът от това състояние?
– Вярвайте ми, че този екип направи чудеса. На практика, дълговете от 19 млн. и 900 хил. лв, почти 20 млн. лв. бяха свалени до около 12 млн. лв. Разбира се, това стана и с помощта на правителството на Борисов. Но направете сметка, че всичко останало е направено и при условията на изплащане освен на кредити и на огромна част от старите дългове и под натиск. Както екипът ги направи тези чудеса до момента, така и ще продължава да ги прави. Лошото е, че изгубихме няколко месеца за кауза, която се оказа, че от безспорна стана изключително спорна. Това за мен е необяснимо, но всеки да си носи отговорността пред себе си и избирателите. Всеки един от тези съветници е имал диалог със собствените си избиратели и нека сега обяснява защо е против развитието на града.

Димитър ИКОНОМОВ

ВИДЕО


 

Print Friendly

6 Коментари на Ивайло Константинов в интервю пред zadupnitsa.com: Оставката ми не е плод на емоции, а добре премислен ход + ВИДЕО

 1. дупничанин // 17.01.2014 в 16:46 // Отговор

  Ама защо не сезирате прокоратурата за безобразията и източването на общината от предишното ръководство начело с бившият кмет подлога и част от сегашните подлоги съветници…които сега се прават на много умни а по времето на мутрите съветници стояха мирно и одобряваха кражбите им.Не съм съгласен цялата община да плаща заради тях .

 2. Ивка, цяла Дупница знае какво правиш за града и какво ти коства това. Не им обръщай внимание на тези съветници които те нападнаха днес. Те са проклетници но идва видов ден. Оттегли оставката си заради нас хората

 3. Дупница вече има шанс да се оправи след като се освободи от поробителя Ивооглу. Да живее Дупница. Долу ГЕйРБ

 4. Общинските съветници от БСП Александър Анин Асен Башленски, Славчо Павлов, синът на Явор Тодоров и секретарката на БСП не спят. Навсякъде във всички форуми на всички сайтове пишат ли пишат с различни имена. Знайте го народе защото това са тези които съсипват Дупница и които се бяха продали на Галевите

 5. жена на честта // 19.01.2014 в 14:05 // Отговор

  искам да кажа на малките хора от БСП и ОДБ добре направихте с този си ход , така показахте на гражданите на община Дупница колко ви е грижа за тях, изобщо не ви е грижа.На гражданите искам да кажа,
  хора осъзнайте какво се случва и подкрепете авторитетите Ивайло Константинов и инж.Методи Чимев , това са хората , които ще ни имъкнат от блатото в което ни вкараха малките хора.

 6. Крадците точно на това се надяват.Да принудят съвестните общинари да се оттеглят и отново да застанат в позиция на крадливи хиени ! Не изоставайте градчето ни !!! Не ни предавайте !!! Ние ви избрахме и се надяваме на вашата помощ !!!

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Какво коментират хората във форумите за последните скандали в Дупница? Част 1 | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт, Страна,

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien