Искат затваряне на училищните лавки в „Климент Охридски“ и „Христо Ботев“

Училищните лавки в две от учебните заведения на територията на община Дупница може да бъдат затворени. Това става ясно след сигнали подадени от директорите на ОУ “Климент Охридски” гр. Дупница и ОУ “Христо Ботев” в село Самораново  до кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. Директорите Илилия Близнаков и Даниела Белчева изразяват притесненията си от желанието на общинското дружество “Ученически столове”, чийто шеф е Диана Борисова да затвори лафките в тези училища. От общинския пресцентър, информират, че този въпрос със сигурност ще бъде коментиран по време на сесия на Общински съвет-Дупница, когато се гледа и финансовия отчет на дружеството.

"Ученическо хранене" започна своята дейност през октомври миналата година и отчете печалба в размер на 23 000 лева за 2013-а, но от началото на тази година, се забелязва рязко намаляване на месечната печалба, като за месец март тя е 1 000 лева. Цифрите са притеснителни най-вече поради факта, че от месец април, разходите по заплатите и осигуровките на служителите към “Ученическо хранене” вече са за сметка на самото дружество, в което работят над 20 човека. До сега, те получаваха своето възнаграждение по програма към Бюрото по труда.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Искат затваряне на училищните лавки в „Климент Охридски“ и „Христо Ботев“

  1. Това няма как да бъде на печалба и беше ясно на всички. Поне докато заплатите се плащат по проект. Сега отново се връща всичко в изходна позиция и общината ще трябва да плаща загубите. А да не говорим че в летния сезон няма работа а заплати и осигуровки вървят и… Борисова ще се опита да се измъкне. Поне така е споделяла пред близки, защото знае че всеки месец ще бъде назад с над 20 000 лева.

  2. Да бъдем грамотни! // 08.05.2014 в 23:38 // Отговор

    Алоооооо „журналята“ пише се лаВка!!!!!!

  3. Как ще се закриват.Знаете ли че най-малките деца нямат право да напускат сградата на училището.Тази Борисова е луда

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Чимев свиква спешна среща за проблемите с училищните лавки | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт, Страна, Свят, Обяви, Видео
  2. Чимев категоричен: Няма да се затварят лавките в „Кл. Охридски“ и „Хр.Ботев“ | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien