Искат линч на крадци на сцена в читалище

Препатилите от грабежи жители на врачанското село Малорад искат всеки крадец, който арестува полицията, да бъде качен на сцената на читалището. Та да усети публичния позор, да го видят жертвите му и да го заплюят. Чашата на търпението им преля, след като преди десетина дни трима маскирани нахлуха в къщата на Вена и Васко Лесичкови. Те пребиха жестоко възрастните хора и задигнаха три хиляди лева, приготвени за операция на неподвижната им дъщеря Галя.

МВР шефът Цветлин Йовчев и главсекът Светлозар Лазаров обявиха, че от понеделник Жандармерия и КАТ влизат в най-рисковите области, за да помагат срещу апашите. За да се пресече всяка възможност крадците да пласират плячката си, започват денонощни проверки и наблюдение на пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали не само във Врачанско, но и в областите Видин, Монтана и София. Затяга се и контролът на заложните къщи.

Селото скоро ще има и Биг Брадър, обеща пък областният управител Венцислав Василев. Според него в публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите има средства за видеонаблюдение в селата. 

standartnews.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien