Инж.Методи Чимев: Здравеопазването в Дупница не трябва да се политизира, продължаваме с подобряване базата на Общинската болница

Широка и градивна дискусия по темата „Здравеопазване“ проведоха  представители на бранша от Дупница заедно с председателя на Комисията по здравеопазване към Народното събрани и председател на ПГ на ГЕРБ, д-р Даниела Дариткова. Ресорната среща, която бе в открит формат, се проведе по инициатива на досегашния градоначаник и кандидата за трети мандат инж. Методи Чимев и кандидатите за съветници от ПП ГЕРБ – Дупница.

В срещата се включиха лекари, медицински лица и персонал от лечебните заведения в общината, които обсъдиха в открит диалог актуални въпроси и наболели проблеми от тази сфера. Експертен отгово от първо лице им даде д-р Даниела Дариткова.

20191010_190601„Здравеопазването не бива да се политизира, защото решенията, които се вземат, трябва да се постигат с максимално съгласия. Това най-много важи за местната власт“, посочи Дариткова. Тя определи като изключително позитивно, че в листата за общински съветници има медици. „Лекарите са изключително добър проводник на решения в Общинския съвет, които наистина са в интерес на хората“, заяви председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание. Тя припомни, че преди около година е била отново в Дупница и е запозната с проблемите на Общинската болница. „Много съм впечатлена от това, което е постигнато за тази една година. Поздравявам екипа и ръководството на болницата за нейното стабилизиране“, каза Дариткова. Тя отбеляза, че е изключително важно да работят в екип всички, които са ангажирани със здравето на гражданите – общопрактикуващи лекари, медицински центрова, Спешна помощ, персоналът на детски градини и училища. „Това е екипът на общинското здравеопазване“, категорична бе д-р Дариткова.

Градоначалникът на Дупница през изминалите два мандата, инж. Методи Чимев призова срещата да бъде по-малко политическа и повече експертна. „За хората е важно здравните заведения в града да работят така както трябва. Имайки предвид наличието на много добър, високо квалифициран медицински персонал, проблемът понякога е в нас самите. Обръща се повече внимание на политика, по-малко на проблемите, които съществуват“, посочи Чимев. Той отчете, че има необходимост от това да се оправи легловата, материалната база и апаратурата и вече се работи в тази насока.

Методи Чимев заяви още, че през последните 2 години има едно добро управление от страна на прокуриста на Общинската болница – Мария Жайгарова. Участниците в дискусията също отчетоха този факт, отбелязвайки че доброто менажиране на лечебното заведение за кратко време е стабилизирало Общинската болница в града.

20191010_194157Кандидатът за общински съветник и досегашен шеф на ОбС – Дупница, Емил Гущеров също призова да не се политизира темата здравеопазване в Дупница и „да не се прескачат огради“. „Всички видяхме и отчетохме резултатите, затова трябва да продължим заедно да работим за Общинската болница. Благодаря ви, че по темата здравеопазване популизмът и политиката бяха на заден план“, каза Гущеров.

На откритата среща-дискусия присъстваха също народният представител Радослава Чеканска и председателят на местната структура на ГЕРБ Ивайло Константинов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien