Инж. Методи Чимев издаде заповед за предприемане на превантивни мерки при усложнена зимна обстановка

 Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев издаде заповед за предприемане на превантивни мерки с цел осигуряване на нормално функциониране на техническата инфраструктура, снабдяването, обслужването и услугите на територията на Община Дупниуца и намаляване на последствията за населението при усложнена зимна обстановка.

 Съгласно заповедта, според Наредбата за обществения ред и опазване на общинските имоти за общо ползване на територията на община Дупница при снеговалеж да започне незабавно почистване на сняг и лед на улиците, площадите, тротоарите, местата за общо ползване и подходите към жилищните блокове и домовете на гражданите.
 С тази задача се ангжират отдел „Екология, ВТЗ, Чистота и Транспорт“ към Община Дупница, фирмата сключила договор да организира снегопозичстването на междуселищните пътища от четвъртокласната пътна мрежа и централните улици в населени места.

 Ръководителите на ведомства, организации, стопански фирми и дружества, еднолични търговци, собственици и наематели на сгради, офиси, търговски обекти, бензиностанции и други трябва да почистят снега и леда от прилежащите им тротоари.

  Живущите граждани в жилищните блокове трябва да почистят от сняг и лед тротоарите и подходите към входовете и блоковете.

 Според издадената заповед гражданите, собствениците и наемателите на жилищни сгради трябва да почистят от сняг и лед прилежащите им дворни места.

 Кметовете и кметски наместници пък са длъжни да организират и контролират снегопочистването до фурни, магазини, обществени сгради. Това важи и за почистването на пътищата между отделните махали, като при нужда може да се ползват техника от частни земеделски кооперации или други юридически лица. Също така кметовете и кметски наместници, както и управителите на фирми трябва да организират отговорно дежурства в кметствата и фирмите при създаване на тежка зимна обстановка и докладват на оперативен дежурен в Община Дупница за предприетите мерки за ликвидиране на последствията.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

1 Коментар на Инж. Методи Чимев издаде заповед за предприемане на превантивни мерки при усложнена зимна обстановка

  1. а дано , ама ………

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien