Инж.Чимев: Освен осветлението и новия терен на „Бончук“, включихме изграждането и на тренировъчно игрище

Проектът за стадион "Бончук", който готвим в партньорство с Нишкия университет ще бъде разширен с изграждането на още един терен на базата. Това обяви кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Както e известно, Дупница намери и сключи партньорски договор за кандидатстване и финансиране по трансгранично сътрудничество (ТГС) с Нишкия университет на обща стойност 600 000 евро. "Бяхме се насочили за дейности само към официалния стадион. Онзи ден проведохме работна среща с експерти от общината, консултантската фирма и проектантите, ангажирани по изготвянето на проектното предложение, на което присъства и изпълнителния директор на "Марек" Янек Кючуков. Идеята бе в подробности вече да се коментират същинските дейности, които да се предприемат. Именно така се роди идеята за разширяването на проекта.

„Всичко с времето си и за футболната база, категоричен е инж.Чимев.

Категорично залагаме цялостно изграждане на дренажна система на официалния стадион, цялостна подмяна на настилката с модерна поливна система, ремонт на съблекални, изграждането на осветление за терена, както и други ремонтни дейности по съоръжението. Допълнителното, по което започнахме вече работа като част от същия проект е и за възстановяването на едното тренировъчно игрище-"Шмиргела", с подмяна на настилка, дренаж, поливна система, за да имаме два напълно готови терени за тези около 250 деца от клуба. И на срещата Янек Кючуков изрази нуждата от още един терен, за което сме коментирали нееднократно. През февруари следващата година ще се разглеждат проектните предложения, така че от новото първенство ще бъдем още по-модерни домакини. Но най-важното е, че ще разрешим проблема с терените за детско-юношеската школа", коментира инж.Чимев.

"Тъй като това е първият прием на документите, следващият ще бъде през 2017 година, трябваше да коментираме и последващото надграждане по базата. Тогава ще гоним финансирането за довършване на трибуните от всички страни, разширяване, може би с поне още един етаж на административната сграда за изграждането на допълнителни съблекални за школата, с модерен фитнес, зали за възстановяване и разбори, офиси. В зависимост от финансовите параметри ще включим и изграждането на 3-и тренировъчен терен, с което базата ще придобие завършен вид. Предвид на условията и географското ни разположение, това от своя страна ще ни даде възможност да привличаме за подготовка отбори от чужбина", заключи инж.Чимев.

Print Friendly

5 Коментари на Инж.Чимев: Освен осветлението и новия терен на „Бончук“, включихме изграждането и на тренировъчно игрище

  1. Успех, Методи.Бъдещето е в децата на клуба и ако вървят така след 5-6 години ще имаме силен отбор само от наши деца.А базата ще стане супер,особено щом ще се прави и осветление.

  2. Браво така трябва да се работи. Първо се прави базата и след това ще могат да се развият нашите деца

  3. Христо Михалчев // 13.11.2015 в 21:17 // Отговор

    Искам да попитам преди време обявите че общината ще кандидатства по проект за нова тренировъчна зала но напоследък не се коментира тази идея. Та има ли вече изготвен такъв или е било само писар.

  4. Искам да попитам преди време обявихте, че общината ще кандидатства с проект за изграждането на нова тренировъчна зала. Та въпроса ми е има ли изготвен вече такъв или е било само пиар.

  5. Финансиране за тренировъчната зала за Дупница става също по проект на трансгранично сътрудничество, но трябва да пуснат мерките за това, за да се кандидатства. Не са отворени всички мерки

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien