Илия Илиев: Възстановено е водоподаването в Дупница тази сутрин, аварийните групи работеха 14 часа

Водоподаването в Дупница е възстановено тази сутрин, след двете аварии, които се появиха след 18 часа вчера и оставиха стотици домакинства без вода. Първо бе избил довеждащ водопровод на ул. Венелин, а около 17,30 часа гръмна и другия основен довеждащ водопровод на ул. "Орлинска" (срещу бившата пицария "Тревизо"). "Авариите бяха от най-

Илия Илиев-Управител на ВиК-Дупница

Илия Илиев-Управител на ВиК-Дупница

сериозните, защото ставаше въпрос за тръби Фи 250. Аварийната група работеше по друга авария, когато гръмна и този на "Орлинска". Наложи се да викаме служителите от домовете им. На "Венелин" приключихме към 6 часа сутринта, а на "Орлинска" към 8 тази сутрин. Повече от 14 часа се работеше", обясни Управителят на ВиК Илия Илиев. "Нееднократно съм го казвал, че авариите ще се увеличават заради старавата водопреносна мрежа и добре, че макар и на места, лека полека се подменя. Съжалявам за дискомфорта, който се причинява у жителите, но каквото можем правиме. Имаме случаи на ден да ремонтираме един участък и след 2 часа да избие на 5 метра от аварията. Имаме денонощна група за аварии", допълни водният шеф.

Той обясни и проблемът с липсата на вода в "Гиздова махала", където последните 10-ина дни живущите там имат проблеми. "Резервоарите са на 25-30% пълни, защото не е падал дъжд последните месеци. Обясних им го, че няма как да имат постоянно вода, и че страдащи не са само те, а целият град и по селата. Предложих им водоноска, но отказаха. Смятат, че умишлено спираме водата към тях, за да се насочва към останалите квартали, но това си е техен проблем", заключи Илиев.

Около 15-20 жители на ромския квартал се срещнаха със зам.кмета Крум Милев на импровизиран протест пред Общината, но получиха същият отговор.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien