И Шери Златарска изригна: Дангов, докато пи люта циганска ракия и игра кючек скандирайки „ДПС е номер 1“, лицемерие ли е?

Общинската съветничка от ДПС в Дупница Шейхриар Златарска изригна с протестна декларация срещу кмета на община Дупница Първан Дангов. Както е известно, градоначалникът отправи остри нападки към нея и твърдения на пресконференция в петък, когато нападна с обиди пък друга дама от местния парламент Гичка Михайлова. Съветничката от „Глас народен“ не му остана длъжна и вчера му отговори на Дангов, а днес и Златарска го „грабна“. Ето какво се казва в декларацията й:

Не на езика на омразата!
„Движение за права и свободи“ е либерално – демократична партия, която не разделя хората по етнос и религия.
Моделът БЕМ (Български етнически модел), чийто архитект е д-р Ахмед Доган, който има за основа толерантността и заедността, стана единственият конвертируем политически продукт на България. БЕМ беше необходимото и задължително условие за членството на България в НАТО и ЕС.
Като потомствен депесар от второ поколение, единствените принципи, които спазвам са – толерантност, единство, разбирателство. А онези, които се опитват да насаждат омраза към другия, към различния…. нямат място на политическия терен!
В тази връзка, искам да изразя възмущението си от кмета на община Дупница Първан Дангов.
В пресконференция от петък – 15.03.2024 г., той изказва тенденциозни, клеветнически твърдения и размисли, като се опитва да внушава в обществото етническа омраза и разделение.
И забележете!
Нападките и провокациите са насочени към жена и избран общински съветник!
Ясно беше, че целият тезис, който разви кметът Дангов, целеше да бъда меко казано „наказана“ за начина ми на гласуване по докладната за сваляне Председателя на ОбС и дискредитирана като човек.
Но аз искам да напомня за хронологията на събитията довели до „злополучната“ пресконференция.
Г-н Дангов,
Първо призовахме с декларация прочетена от трибуната на ОбС да се върне нормалността и диалогът, с което дадохме знак, че е застрашена неговата дейност. Не разбрахте посланието!
След това ВИ призовахме да спрете с грубото вмешателство в работата на ОбС и дейността на избрания председател, за да се избегне политическа криза, и да може да се вземат решения в интерес на гражданите от община Дупница. Това го разбрахте като заплаха и решихте да търсите възмездие!
Сега, прегазихте с калните си ботуши и границата на толерантността, конституционните и човешките ми права, независимо, че се заклехте да спазвате основните закони на страната в интерес на всички граждани.
Тук, по тези земи винаги се е говорило на български език и така ще бъде! Ако някой, дори да е кмет, се опитва да насажда друго, то раздвоението в него, за което говори, е на път да роди само безумия.
Трактовката ВИ за моите „възгледи и мислене“ са чиста проба лъжа, клевета, дискриминация и насаждане на етническа омраза!
Никога, по никакъв начин не съм имала отношение паметника на културата – т. нар. „Тюрме“ да става действаща джамия – това е граждански спор за собственост. За сметка на това имам участие в изграждането на православен храм „Св. Мина“ в жк „Бистрица“, както и подпомагане на редица православни храмове в населени места на община Дупница.
Призовавам, ако имате данни за мое участие, както и нещо свързано с неоосманийски идеи, незабавно да посочите къде, кога и пред кой съм изразила подобно искане, мнение и позиция. Изговореното е тежка лъжа!
Търсенето по телефона е по Ваша инициатива, а не по моя. В разговора изразих възмущението си, че воден от омраза, лишихте Общински съвет-Дупница от гласност на националния ни празник, а с думите си разделяте общността ни.
Г-н Дангов, говорите за лицемерие и неискреност!
Може ли да аз да ви попитам?
Лицемерие ли е, когато пихте люта циганска ракия и играхте кючек скандирайки „ДПС е номер 1″, докато ви гласувахме тавана на заплата, и други важни за Вас решения или когато излизате пред камера и говорите лъжи?!
Кога сте искрен, г-н Дангов?
Настоявам за незабавно публично извинение и опровержение на твърденията ВИ! В противен случай ще предприема всички възможни законови действия в конкретната ситуация – ще сезирам Комисията по дискриминация и Прокуратурата за насаждане на етническа омраза, както и заведа дело за клевета.

P.S. Какво великодушие от ваша страна да нахвърляте чакъл на улицата, за да може“ малките циганета“ да си играят. С част от голямата си заплата ли го платихте?
Г-н Дангов тук е община Дупница и дупничани чакат решения, а не словесен шум и безспирни скандали.

Общински съветник от ДПС – Шейхриар Златарска

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien