И с 10-годишни тенисисти няма кой да спре „Марек-Дигеста“ при… 15-годишните

На провелия се първи кръг от Държавното индивидуално първенство „Млад Олимпиец“ до 15 години, домакин на който бе Пловдив, дупнишкият „Марек-Дигеста“ отново показа, че е един от водещите клубове в България класирайки се за финалите. Дупничани участваха в състав-  Методи Методиев, Мартин Стоянов, Стефан Димитров, Светлин Колев и Геогри Пейчев- при кадетите и Симона и Златка Христеви- при кадетките. При конкуренция от над 120 състезатели, Методи Методиев завърши 1-ви в своята група след 5 категорични победи и загуби от шампиона Ерен Бекир. Така той успя да се класира сред първите 14, което му осигури участие във финалния кръг, който ще се проведе в началото на следващата година. Светлин Колев премина успешно своята група с 2-о място и се класира за основната схема. Малко не достигна на останалите 3-ма състезатели, да преминат груповата фаза.

23361263_1585707221472733_1531636895_nС поредните си добри резултати, дупничани успяха да се класират за финала на Държавното отборно първенство, за което се класират 6 отбора от Северна и 6 от Южна България. „Това бе поредното отлично представяне на нашите състезатели. Те взеха участие в по горната възрастова група до 15, а 3-ма от тях са едва на по 10 години. Въпреки голямата възрастова разлика със съперниците им, те успяха да се класират сред най-добрите отбори и заслужено да участват във финала, което бе основната наша цел. Това е голям успех за всички нас“, гордо коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

През месец Ноември на клуба предстои участие и в първи кръг „Млад Олимпиец“ до 18 години, като юношите ще са в състав – Радослав Котев, Христо Христев, Божин Ангелов и Георги Гогов, а девойките- Симона Георгиева, Радостина Стоянова, Криси Колева, Златка и Симона Христеви. Абмициите на клуба са за класиране за финалния кръг "Млад Олимпиец" и шампионска титла при юношите.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien