И ГЕРБ иска касиране на изборите в Дупница! Константинов: Нарушенията са несъвместими с морала

Становището на общинското ръководство на ПП ГЕРБ в Дупница е, че изборите трябва да бъдат касирани. Трябва да бъдат касирани, защото нарушенията са несъвместими с политическия морал, както и с очакванията на гражданите и политическите партии." Това каза по време на пресконференция днес общинският координатор на ГЕРБ и председател на ОбС – Дупница Ивайло Константинов. Изявлението бе във връзка с очакваното решение на съда тази седмица относно жалбите на някои от кандидатите за избор на Общински съвет в Дупница.

Константинов допълни, че до момента съдебната практика, при такива нарушения, е категорична в полза на това изборите да бъдат касирани. "Имаме и сериозни възражения към работата на много от СИК-овете на територията на община Дупница, както и към работата на ОИК – Дупница. С оглед на всичко това, както и с оглед на огромния брой недействителни бюлетина, ние сме в правото да имаме допълнителни съмнения по отношение на това колко коректен е резултатът, който получихме", заяви председателят на ГЕРБ – Дупница.

Ивайло Константинов поясни, че в деня на изборите, при преброяването на бюлетините, всеки един кандидат-съветник е бил разпределен в секция и е присъствал при броенето. В много от тези секции, в които са присъствали кандидат-съветница на ГЕРБ, са констатирани спорове по отношение на действителност на бюлетини, както и мястото на тяхното разпределение, т.е. в чия полза да бъдат отчетени. "В огромния брой на недействителните бюлетини фигурираше и цифрата 18. Това ни дава право да мислим, че нашият резултат, "благодарение" на тази недействителност, е сериозно занижен спрямо това, което можем да постигнем", заяви още той.

"Нашият анализ показва, че в никакъв случай не можем да очакваме същата или подобна активност. Пределно наясно сме, че активността, при едни евентуални нови избори напролет, ще бъде в рамките на 60-70% от тази на първия тур. Ако на първи тур беше над 40%, то сега можем да очакваме активност 25-30%. Наясно сме, че това не работи за нас. Но сме и наясно, че със съмнение за резултатите от тези избори, 4 години ни е много да се управлява", каза още Константинов.

"Имайки предвид сегментираното пространство, където много политически партии имат представителство в днешния парламент и също това, че пет от мандатите се разпределиха в сегашния ОбС от остатъци с много малко гласове, смятаме, че една по-прецизна работа и по-сериозен контрол от страна на ОИК и СИК-овете, при едни евентуални бъдещи избори, ще доведат до едни обективни и честни резултати. Те ще отразяват и общественото настроение на територията на общината", каза още председателят на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов.

Print Friendly

1 Коментар на И ГЕРБ иска касиране на изборите в Дупница! Константинов: Нарушенията са несъвместими с морала

  1. Питам се дали не трябва по – внимателно да се назначават изборните комисии.Имам предвид възраст , образование и естествено някакъв опит или обучение , ама наистина обучение .а не проформа ?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien