И „Балканфарма“ се ангажира да разчиства суровините под АМ „Струма“

В началото на месец септември, „Балканфарма“ АД, фармацевтичен завод, собственост на „Тева“ в България, проактивно започва отстраняване на фармацевтични отпадъци, оставени под автомагистрала „Струма“ от бивш изпълнител на дейности по извозване и съхраняване на отпадъци, информират от компанията. Teva взе това решение в пряка консултация с Министерството на околната среда и водите.

Гади Мукомолов

„Заедно с всички български държавни институции, отговорни за тази дейност, започваме проактивно отстраняването на отпадъци под магистрала „Струма “. Тева е най-големият работодател в град Дупница и региона и за нас осигуряването на чиста и безопасна среда за жителите е въпрос на корпоративна отговорност“, каза Гади Мукомолов, генерален мениджър на завода в Дупница.
С разчистването на суровините под моста на АМ „Струма“ се ангажира, както е известно и Община Дупница, след като бившият изпълнител на дейностите по извозване и съхранение отказа да изпълни ангажиментите си. Именно, останалата част от отпадъците до АМ „Струма“ се разчистват от Общината, в изпълнение на предписание на РИОСВ – София. Почистени и предадени до момента са общо 102.12 тона пластмасови отпадъци, уточняват от МОСВ. Работата, организирана от общината по извозване на отпадъците, продължава до цялостното почистване на имота до моста под стриктния контрол на МОСВ.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien