ХУБАВИ НОВИНИ! Общината осигури 2,5 млн.лв за санирането на още 7 блока в Дупница по програма, ето кои са

Със свое писмо от днес, зам.министъра на МРРБ Деница Николова уведоми кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев, че Управляващият орган на Оперативна програма "Региони в растеж" е одобрил проектното предложение за саниране на 7 многофамилни жилищни сгради. За целта, ще бъдат отпуснати 2 478 881,73 лв безвъзмездна финансова помощ по тази програма за въвеждане на енергоспестяващите мерки. Следващата седмица, инж.Чимев ще сключи договорът за парите, след което започва да тече 18-месечен срок, в който трябва да бъдат проведени процедурите по избор на изпълнители и реализирано санирането.
Блоковете бяха определени от комисията още като стартира програмата преди 2 години, а останалите очакват държавно финансиране по Националната програма, по която 23 блока в Дупница бяха санирани.
7-те многофамиилни жилищни сгради са: на ул. "Трети гвардейски полк" 12 и 14, ул."Велико Търново"1, ул."Св.Иван Рилски" 72, ул "Иван Вазов" 59, бл.90 в жк.Бистрица и бл.4 в жк. Развесена върба., а общият брой на домакинствата в тези сгради е 174.
Print Friendly

8 Коментари на ХУБАВИ НОВИНИ! Общината осигури 2,5 млн.лв за санирането на още 7 блока в Дупница по програма, ето кои са

 1. Бл.90 в Жк Бистрица, в сравнение с бл.4 не е толкова многофамилен??? В бл.4 живеят 69 домакинства! Или отново ключова роля играят „връзките“!

  • Василка Маринова // 05.06.2018 в 12:38 // Отговор

   Одобрените блокове сме по други критерии а не по тези на националната програма.Поинтересувай се и ще разбереш.

   • И какви други критери неразбрах роднински или шуробаджанащински поне не лалаите

 2. Пак ще има папкане. Контролирайте как върви санирането и и дали е качествено. Като духне силен вятър да не падне мазилката.

 3. Интересно,колко домакинства живеят в бл.4 жк.Развесена върба.Там на семейство се падат по 3-4 апартамента.В 5 и 6 блок са повече и влагата от реката напредва.Явно няма належаща нужда от саниране.Цяла година събират пари за ремонт на покрива,че тече.

 4. Познаите от първи път кои фирми ще санират.Папкането продължава,но този път води към Бобов дол.

 5. Какво става в центъра на Дупница с блок 2 на пазара който се разпада от всякъде??????????????2

 6. A v blok 76 kogaa

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien