Голям интерес към премиерното заглавие на дупнишкия театър. За втори път играят „Тигър” и „Машинописци”

Новият театрален сезон в Дупница започна с огромен интерес към новото заглавие, което трупата на дупнишкия театър представи на старта, а именно пиесите „Тигър” и „ Машинописци” Премиерата им бе представена за Празника на Дупница при пълен салон и засилен интерес, което наложи тази седмица талантливите театрали, отново, да излязат на сцена. Постановките са обявени за утре /23 октомври/ от 19.00 ч. Цената на билетите е 5 лв, а за деца и възрастни – 3 лв.

Отзивите на културтрегерите са ласкави за представленията, чието дело е на режисьора Валентин Балабанов. На сцената играят Ивайло Захариев, Иван Иванов, Виктория Янева и Мария Миради.

Пиесите „Тигър” и „Машинописци” са написани през 60 – те години на миналия 20 век, но темите, които засяга авторът, са актуални и днес. Мърей Шизгал разглежда вечните въпроси на човешкото битие – какъв е смисълът на живота ни и за какво сме на този свят. Той се занимава,преди всичко, с обикновения човек, с човешките стойности, със смисъла на живота ни. Авторът не дава отговори, а ни кара да се замислим, да си зададем въпроси, а отговорите зависят от нас самите.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien