Футболистите на Овчарци и Бобов дол най-груби през есента, дупнишки рефер най-стриктен в картоните

354 жълти и 37 червени картона са показани в областните футболни групи “Осогово” и “Рила”. Това прави по 2.49  средно на мач, при 1.78 за същия период на 2016 г., сочи анализа на Областния съвет на БФС- Кюстендил, публикуван от "Дарик".

Нарастването идва предимно от картоните в група „Рила”, благодарение на завишения контрол от страна на Областния съвет на БФС и Съдийската комисия в гр.Дупница. През есенния полусезон са показани 3.12 картона средно на мач, при 1.62 за миналата година. С най-много картони са отборът на Овчарци- 26 жълти и 2 червени по доклад, следват Бобов дол- с 21 жълти и 5 червени, Сапарево- с 20 жълти и „Динамо” с 18 жълти картона. Най- дисциплинирани са отново водачите в класирането на групата- “Левски”- Кочериново, с 6 жълти и 1 червен,  както и последните Джерман- с 9 жълти и 1 червен.

Срещите от двете групи са ръководени от 15 главни съдии и 25 асистенти. В ранглистата има и две жени- опитната Гергана Бонева от Дупница и 16- годишната Ивана Митрева от Кюстендил. От главните съдии, най- често към картоните е прибягвал Ивайло Младенов- с 5.0 картона средно на мач, следват Владислав Борисов- с 3.81, Калоян Кацаров- с 3.5, Емилиян Антонов- с 2.81, Иво Герасимов- с 2.76 картона средно на мач, показва анализът изготвен от Огнян Пешев, началник Първенства и турнири в БФС- Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien