ФЕНОМЕН! Общинската болница в Дупница с рекордна печалба от 883 хил. лв само за година, стопи още 600 хил. лв дългове

883 000 лева е печалбата на общинската болница за 2019 година, показва предварителния отчет, който бе внесен до кмета на Общината инж.Методи Чимев от прокуриста на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ Мария Иванова, обявиха от пресцентъра на общинска администрация. Сумата е драстично по-голяма в сравнение с предходната, показва още справката. „Два пъти увеличение е много сериозен резултат. Това показва красноречиво за успешния модел на работа. Благодарение на тази печалба, с още 600 000 лева са намалели задълженията на болницата. А не трябва да се забравя, че има и увеличение на заплатите на работещите в здравното заведение, инвестира се в апаратура и модернизация, както и в специалисти, а предоставяните услуги за населението стават все по-добри и по-качествени. Очевидно е, че това е правилният път с експертна работа“, коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Подробности за отчета ще бъдат обявени на сесия на Общински съвет през месец април или май. До края на месец март, всички общински дружества трябва да внесат отчетите си в Община Дупница и Общински съвет, след което на сесия да бъдат разгледани.
Общинската болница в града е без аналог в страната, като не е тайна, че всички държавни и общински болници се оплакват от постоянно трупани загуби. Феноменът „Дупница“ обаче ясно показва, че има начин да не се трупат загуби, а напротив, да се погасяват задълженията и да не бъде за сметка на пациентите.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien