Електронни разписания монтират на спирките в Дупница

Снимката е илюстривна. Автор: Интернет

Община Дупница внесе проекта за Интегриран градски транспорт и стартира на практика вече реализацията му, информират от пресцентъра на администрацията. Над 6,8 млн. лева е сумата, която ще бъде разходвана за различните дейности, заложени в проекта. Безспорно, цялостната рехабилитация на няколко километра улична мрежа, както и изграждането на пътната инфраструктура в района на Социалните жилища са сред най-големите проблеми, които ще бъдат решени.

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

Сериозни подобрения се очертават и в градския транспорт. Ще бъдат монтирани 58 електронни визьори (разписания) на всяка спирка в града, които ще показват колко минути остава до следващия автобус по дадената линия. Ще бъдат монтирани и във всички градски автобуси, системи, които да съобщават гласово на пътниците следващата спирка. По новата линия 5, която ще се обслужва от Община Дупница ще бъдат закупени 4 буса, които също ще бъдат оборудвани с гласова система. "Има още доста подобрения, които сме заложили и ще реализираме. Не беше лесно с изготвянето на документацията, но трябва да подобряваме това, от което имаме нужда. Проектът предвижда да бъде изграден и център, който ще следи за изпълнението на разписанита от автобусите. Знаете, че в най-големите български градове тази система вече е внедрена, така че скоро ще бъде и при нас", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Print Friendly

5 Коментари на Електронни разписания монтират на спирките в Дупница

 1. Tova e dobre !Az pitam kakvo pravite za horata s uvrejdaniq , koito iskat da polzvat gradskiq i mejdugradskiq transport ?

 2. Дупница ще се превърне в огромен град с работата, която се върши по инфраструктурата, но трябва да се помисли и за обучение и реализация на младежта, както е тръгнало да затварят паралелки и училища скоро млади хора в Дупница няма да има, а точно те са бъдещето

 3. Преди това махнете тези счупени и стари микробуси в които ако се качиш може да се заразиш с нещо.

 4. Спирките при дъжд текът отвсякъде и да нови…

 5. ПоредниО опит за прилика с наа софиянците технологичното „качество“

  Постът е от – 02.08.2016

  Днешна дата – 23.06.2018

  Шанс за постройка – 0% /“скоро“

  Прогрес – копат в „жекато“ -25%

  Табла – скоро нЕма

  Резултатът (за нещо доста просто и достатъчно приоритетно):
  ДУПКИТЕ…. ВИНАГИ СА ДУПКИТЕ

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien