Две нови категории награждават на кушиите край Сапарева баня

Тази събота ще се проведат традиционните конни надбягвания в Сапарева баня. Кушиите ще започнат от 10:30 ч. и отново ще се проведат в района на Летището край курортното градче. Организатори на стария народен обичай, който протича при изключително голям интерес и събира на едно място хиляди посетители, са Община Сапарева баня и НЧ "Просветен лъч – 1905".

Новото, което тази година са предвидили организаторите, е да бъде отличен най-красивият кон в кушиите, както и да бъде присъдена награда за най-красив файтон. Състезанието по дърпане на различни категории тежести се предвижда да отпадне. За трета поредна година форматът ще бъде разширен, като се очаква да има състезатели от дупнишките села Крайници, Червен брег и Яхиново.

Задължително е участниците в кушиите да имат навършена 18-годишна възраст. Всички желаещи да се запишат могат да го направят в сградата на НЧ "Просветен лъч – 1905", град Сапарева баня, както и по кметствата в селата. За победителите организаторите предвиждат награден фонд и плакети.

Община Сапарева баня ще осигури и безплатен транспорт за всички, които желаят да гледат традиционните кушии и да станат част от хубавия народен празник. Автобусите ще тръгват в 10:00 ч. от центровете на населените места в общината.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien