Две фирми поискаха 3 водоема в село Бистрица, 4 никой не ги ще

Само две фирми са подали документи за концесиониране на водоеми на територията на Община Дупница. В сградата на общинска администрация, днес бяха отворени документите на заявилите желание да стопанистват за срок от 20 години водните площи, като седем водоема бяха пуснати за отдаване.

“Агра Табак” ООД-Дупница е подала документи за два водоема в с. Бистрица в местността "Адилица", с площ 8 798 кв.м и 9 579 кв.метра, докато “Завконсум” ЕООД-Дупница е изявила желание да стопанисва водоема в местноста “Драгочо”, с площ 4 877 кв.м.
Липсва интерес към другите два от водоемите в село Бистрица в местността "Орешето" и местността “Сухите ливади” в село Палатово и в село Крайници, местността "Каса Падина".

До края на месеца, комисията ще пристъпи и към отваряне на ценоите предложения. До края на седмицата ще стане ясно и каква ще бъде процедурата по останалите 4 водоема, къкм  които липсва интерес. Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев ще трябва да реши дали да продължи срока за подаване на документи за тях.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien