Дупница готова да посрещне Баба Марта

DSC00538 Дупничани в тези последни дни на февруари се радват на необичайно топло време. Подранилата пролет ги зове навън и те използват слънчевите часове на деня за разходка. Притегателен център в града сега е и обособеният пазар на мартеници от ГУМ до площада.

 Таково изобилие на мартеници като че ли досега не е имало!

 Голям брой търговци са изложили какви ли не видове мартеници и ласкаво подканят минувачите да си купят и да зарадват на първи март близките си. Впечатли ни един пункт, където се продаваха по-различни мартеници. Те са изработени предимно от естествени материали, преобладават тези от вълна и при направата им са спазени народните традиции и обичаи за празника.

DSC00540 Госпожа Таня, която ги продава, сподели, че купувачите проявяват интерес към предлаганите мартеници и каза, че те са типично български. В тях липсва кич и при направата им е съобразена традицията на народа ни, съхранена през вековете.

 Побързайте и Вие в тези предпразнични дни да посетите специализирания пазар и да си купите мартеници, защото сме съвсем в навечерието на първи март, а тогава всеки трябва да закичи с този символ на пролетта себе си, близките си, дома и работното си място.

Димитър ИКОНОМОВ

DSC00543

DSC00544

Print Friendly

1 Коментар на Дупница готова да посрещне Баба Марта

  1. Наистина това са най-красивите мартеници,ръчно изработени от естествени материали,а и цените не са високи.Истински български мартеници!А и г-жа
    Таня е много любезна.Аз вече зарадвах моите близки,препоръчвам на всички дупничани да се възползуват от богатия асортимент!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien