Дупнишкият съд прати „на топло“ 23-годишен крадец на автомобил

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” на 23-годишния Асен С. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 28.12.2019 г., около 00,10 часа в гр. Рила, от уличното платно е отнел противозаконно чуждо моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел“ и след последвала повреда вследствие на причинено пътно транспортно произшествие е изоставил МПС-то в крайпътна канавка на подлез под жп линия Дупница-Бобов дол. Деянието е извършено при условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление през 2015 година, с което съдът му е наложил наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, което да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при определен „строг“ режим на изтърпяване, което наказание е изтърпял, но не е изтекъл 5-годишният срок.
От събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност обвиняемият да е извършил деянието, за което е обвинен. Изложените обстоятелства, подкрепени от събраните до момента доказателства налагат извода, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съдия Маргарита Алексиева.
От приложената към материалите по делото справка за съдимост се установява, че Асен С. има седем осъждания.
Определението се изпълнява незабавно, като същото може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок, пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien