Дупничанин осигури кухня за Центъра за деца с увреждания в „Калина“

Кухня за възпитаниците на Центъра за деца с увреждания в ЦДГ „Калина" дари един от дупнишките бизнесмени. Любомир Стоянов, осигури закупуването и монтирането й в детското заведение. "Неговата фирма изкупи събранoто от акцията ни "Пластмасова капачка", и както знаете, тогава закупихме принадлежности за ЦНСТ "Надежда".

Любомир Стоянов

Любомир Стоянов

Впоследствие възникна идеята да се помогне на този център в "Калина". Оттам поискаха такава кухня и това е вече факт. Децата я използват вече пълноценно, така че резултатът е налице. Благодаря на г-н Стоянов за това, че отново откликна и помогна. Надявам се повече хора като него да подават ръка", коментира един от членовете на Инициативния комитет за хора с увреждания Йордан Ушанов.

Центърът работи с деца със специални образователни потребности от 3 до 18 години, като приоритет е приемът на деца в ранна детска възраст като адаптационна форма за преминаване на децата в масовите групи на детската градина. Там се предлага специализирано оборудване и обзавеждане, както осигурява и включваща, преодоляваща и стимулираща инициативността среда, в зависимост от конкретните потребности на децата със специални образователни потребност.

Print Friendly

1 Коментар на Дупничанин осигури кухня за Центъра за деца с увреждания в „Калина“

  1. Десислава васева // 28.11.2015 в 19:11 // Отговор

    Имам много пластмасови капачки ще има ли пак кампания .някой знае ли?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien