Доайен в политиката става председател на Общински съвет-Дупница

Пехливански бе едно от остриетата в червената партия, но често опонираше и на своите.

Рекордьор по най-много мандати като общински съветник ще бъде първият председател на новоизбрания Общински съвет в Дупница. Георги Пехливански от БСП ще започне своя 6-и мандат в местния минипарламент, където е вече 20 години. Той бе подреден едва на 12-о място в листата на БСП, но явно се ползва с доверието на голяма част от симпатизантите на БСП и получи голям брой преференции – 82, които го вкараха отново в управлението на общината. С повече индивидуален вот са само председателят на БСП Станислав Павлов и феноменът с повторение на номер на листа и преференциален вот, в случая 19/19.

Пехливански е и най-старият сред 33-мата със своите 62 години и по традиция именно на него ще се падне честта да открие първото заседание на ОбС и полагането на клетвата, след което ще се премине към избор на Председател. Пехливански е пословичен с култовите си изказвания по време на сесиите и не случайно е сочен като най-атрактивния местен политик, като в много от случаите изразява и защитава собственото си мнение и позиция, често различна от тази на БСП. Той изпреварва само с 2 месеца Йордан Йорданов от ГЕРБ, който е вторият най-възрастен съветник

Най-младият местен избранник е Ани Христова Йорданова, която също влиза от листата на БСП. Тя е на 27 години и попадна в местния ОбС също след преференциален вот. Тя бе на 19-о място в листата на БСП.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien