Назначават 40 пазачи в Дупница и селата

Националната програма “ Сигурност” за наемане на пазачи за опазване на селскостопанската продукция ще се реализира за втора поредна година. Това обяви директорът на Регионалната служба по заетост Станислава Поповска в Кюстендил. До 10-ина дни ще бъдат разпределени финансовите средства, както и ще бъдат обявени свободните места по области и градове.

Предстои да бъдат обявени и параметрите на програма “Сигурност”, която се осъществява  в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи. През миналата година  по програмата бяха разкрити 5 000 работни места, на които бяха наети безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, за срок до 8 месеца. Те няма да имат право да участват отново във втората кампания.

За Кюстендилска област бяха осигурени 180 места, като за община Дупница бяха определени 40 души. Пазачите трябва да осигуряват охрана на черешовите масиви, земеделските земи и да бъдат в помощ на селските кметове. Очаква се бройката да бъде запазена, но остава отворен въпросът как ще бъдат избирани кандидатите. Най-вероятно обаче кметовете и кметски наместници ще трябва да предложат хората.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien