До 10 април трябва да е ясен докладът за състоянието на детските площадки в Дупница и селата

Люлката на детската площадка на ул. "Велико Търново" бе ремонтирана преди месеци, но отново трябва да бъде възстановявана.

До 10-и април, Комисия от Община Дупница трябва да е готова с обобщен доклад за състоянията на детските и спортните площадки и съоръжения на територията на града и селата. Всяка година, в края на март и началото на април, със заповед на кмета инж.Методи Чимев се прави проверка на всички 59 площадки, след което започват ремонти по тях. „Като се запозная с всички констатации, ще започнем ремонти, като с приоритет, разбира се, ще бъдат тези,

Пейките са постоянно обект на вандали и унищожавани.

които комисията счете за най-належащи. Факт е обаче, и че много често в годините досега, ремонтите на някои места не издържат и седмица или месец и стават обект на вандализъм. Ако не се пазят, то няма как да се съхранят за по-дълго време и ползват от дечицата. Повечето елементи са специфични и се нуждаят от направата им, а това отнема време и ресурс. Имали сме случаи в рамките на 4 месеца да ремонтираме едни и същи площадки по 3 пъти, като тази на ул. „Симеон Велики“, детската площадка срещу Спортна зала, пред Дом на техниката, и в жк „Дупница“ и други, като вместо работниците да обърнат внимание на други детски кътове. Освен за самосъзнание, призовавам хората да бъдат по-активни, когато видят вандали и да сигнализират полицията“, коментира Директорът на дирекция „УТ и Строителство“ инж.Иван Бельов.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien