Днес се очаква натоварено движение по Главен път Е-79 от 15:00 до 21:00 часа

Ако днес мислите да пътувате от и за Дупница бъдете внимателни, защото от 15:00 до 21:00 часа се очаква движението по главен път Е-79 да бъде изключително натоварено.

Допълнителни мерки за безопасност по пътищата вземат от полицията за празниците от 1 до 6 май. Заради шестте почивни дни по Гергьовден очаквано много българи ще тръгнат на път. Полицейски екипи ще дежурят на изходите на София и големите градове, както и по местата от пътната инфраструктура, където се извършват ремонти. 

Полицаите ще пренасочват движението така, че да не се образуват излишни задръствания и тапи, които допълнително изнервят шофьорите. Патрулките ще се забелязват отдалеч, защото ще бъдат с пуснати буркани. "Разпоредено е в районите с временна организация на движението полицейското присъствие да бъде обозначено с включени светлинни сигнали на служебните автомобили", обясни шефът на Пътна полиция комисар Антон Антонов. Специално за тези празници ще има и масирана акция, която е насочена особено към контрола на неправоспособни водачи, шофирането след употреба на алкохол и с несъобразена скорост, пише "Стандарт". 

От Пътна полиция призовават шофьорите да бъдат много бдителни и особено сдържани на пътя, а в случай на леко ПТП веднага да преместят автомобилите встрани от пътната лента, да освободят движението, за да не се получават задръствания и нови катастрофи. От МВР съветват да се избягват пиковите часове с най-голям трафик на 30 април, 1 и 6 май, както и при възможност да се тръгва в по-ранен час, особено ако ви предстои дълъг път. Очаква се отново трафикът по магистралите да е силно интензивен. Като само на магистрала "Тракия" се предвижда да преминават над 5000 автомобила на всеки час при нормален капацитет на аутобана от 3600 автомобила. Независимо от подобряването на организацията на движение очакванията за огромни задръствания са при виадукта "Бебреш" на магистрала "Хемус" и виадукта при 67 км на магистрала "Тракия", където движението се извършва двупосочно заради ремонти. Предвидено е временно да се осигурят по две ленти за движение, както и да се спрат тежкотоварните камиони в дните на най-голям трафик. 

Тировете ще бъдат отклонявани през Костенец, Белово и Пазарджик за магистрала "Тракия". При "Хемус" и главния път за Гърция Е79 обаче няма обходни маршрути и там камионите ще биват отбивани за по няколко часа. "В зависимост от конкретните възможности между 5 и 8 наряда от областна дирекция ще бъдат ангажирани с обезопасяване на движението", посочи комисар Антонов. Допълнително изпитание за шофьорите ще е времето, тъй като метеорологичните прогнози за празничните дни предвиждат множество валежи в цялата страна. Пътищата ще са мокри и хлъзгави.

Print Friendly

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Заради засилен трафик спират движението на тежкотоварни камиони по Е-79 днес от 18:00 до 21:00 часа | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien