Детска градина от Дупница заимства опит от Англия, ще ги прилага

ДГ „Зора“ спечели проект на стойност 7300 евро за квалификация на персонала си по програмата „Еразъм Плюс“. Това даде възможност на директора на детското заведение Антонина Кирова и Десислава Василева-учител да получат допълнителни знания и умения в университета в Ексетър (Англия). ДГ "Зора" има вече над 200 деца, след като бяха направени реофрмите в общината.

 snimki-angliq2„Квалификационният курс  беше в рамките на две седмици. Учене, екскурзии и културен обмен между участниците в курса, които бяха от почти всички държави на Европейския съюз. Изключително полезно и най-важното, приложимо в България и в частност в Дупница. Запознахме се и с най-новото в използването на компютърни технологии и това ще спомогне за повишаване на компетенциите ни при избор на интерактивната техника и технологии за нуждите на детската градина. Повишаването на методическата ни подготовка ще повиши интересa към нашата образователна институция и предпочитанията на родителите към модерно и новаторско образование. Очакваното въздействие върху децата пък е свързано с друга важна страна на езиковото обучение, което има освен интеркултурни и познавателни ползи – помага на паметта, вниманието, възприемчивостта, критическото мислене, справяне в проблемна ситуация и не на последно място – умения за работа в екип“, коментира директора на детското заведение Антонина Кирова.

„Ползите са много, да не ги изброявам всички. Ще се задълбочи работата на методическите обединения в детската градина, чрез организиране на семинари, уъркшопи, създаване на банка за добър педагогически опит с цел привличане и подпомагане на млади педагози. Ще се мотивират и други учители да работят върху квалификацията си и професионалното си израстване. Откриването на нови възможности за работа по други проекти ще доведе до подобряване на материалната база в детската градина, както и до обогатяване на дейностите с привличането на по-големите деца и обучението им в екипна работа. Ще се задълбочи партньорството с родителите, които ще бъдат привлечени за още по-тясно сътрудничество с нашата образователна институция", заключи Кирова.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien