Деца от училището и детската градина в Сапарева баня в градската библиотека за Националната седмица на четенето

По повод Националната седмица на четенето, гости на градската библиотека в Сапарева баня бяха деца от детска градина "Св. Анна" и учениците от СУ "Христо Ботев". Националната кампанията се организира от Министерство на образованието и науката с цел повишаване на мотивацията на децата и учениците да четат художествена и научна литература. Тя преминава с различни по вид инициативи на територията на цялата страна – маратон на четенето, приказни герои, състезания, ден на книгата, DSC00978подаряване и размяна на книги.

Пред децата от ДГ "Св. Анна" в Сапарева баня бе представена електронната книжка "Приключенията на Ноа", написана от четвъртокласничките Рая Милтенова и Виктория Димитрова. А ден преди това, в библиотеката гостуваха и седмокласници от СУ "Христо Ботев". Учениците се запознаха с правилата за ползване на библиотечния фонд и информационните услуги, които могат да получат.

"На нашите гости посочих и 10 факта за четенето, които им се сториха доста интересни и се надявам да сме провокирали желанието за четене у тях. Запознахме ги и със сайта на нашата библиотека – какво предлага и каква информация могат да намерят на него. Искрено се надявам да станат наши читатели и да четат повече. Факт е, че четенето развива мисленето и фантазията им", обясни Йорданка Нешева – библиотекар към институцията в Сапарева баня.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien