ДА ПОЧЕРПИ! Дупничанин свири наравно със „101 каба гайди“ на откриването на Майските празници

Кирилов (вляво) ще помни този 19 май. Снимка: zadupnitsa.com

40 минути, които ще запомни за цял живот. Така може да бъде определено участието на 27-годишният дупничанин Кирил Кирилов като част от уникалната група "101 каба гайди". Той бе част от феноменалните гайдари по време на откриването на 40-ите Майски празници на културата в Дупница. "Откакто започнах да се уча на гайда,

Кирил Кирилов (вдясно). Снимка: Светлана Славева

Кирил Кирилов (вдясно). Снимка: Светлана Славева

мечтаех да свиря поне веднъж с невероятните "101 каба гайди" в родния ми град. И тази ми мечта се сбъдна. Учих се при един от учредителите Тодор Михайлов от Смолян, който е част от групата и знаеше, за това мое желание. Изненада ме като попита, дали искам да се включа в групата им за гостуването в Дупница и нямаше как да не се зарадвам на това. 2 дни по-рано, дори свирих с тях на концерт в София с участието и на Валя Балканска, но преживяването в Дупница бе неописуемо. Да си част от тази магия е неописуемо, а когато около себе си усещаш рученето, няма как да не си постоянно настръхнал. Трябва да го почувстваш, за да ме разбереш. Ще го помня цял живот", коментира Кирилов. Той е част от "Контролното звено" към Община Дупница и в свободното си време… ручи с гайдата.

Print Friendly

10 Коментари на ДА ПОЧЕРПИ! Дупничанин свири наравно със „101 каба гайди“ на откриването на Майските празници

 1. Статията е много хубвава, но защо не сте споменали кой е фотографа на уникалната снимка!!! Все пак някой се трудил докато я направи!

 2. А така ви е лесно избирате си снимка и я качвате , немислите ли ,че не е справедливо

 3. Да видиме името на Светлана Славева под снимката

 4. Много ми е интересно,защо не качихте и другите коментари

 5. Хора Свтлана Славева е направила снимката а не е на нея и не е танцьорка

 6. Благодаря че ми написах те името под снимката,но аз съм фотографа на снимката а не момичето на нея,за съжаление незнам името на танциорката.

 7. Благодаря !!!!
  Ще ви помоля дръгия път като изберете някоя снимка просто да отбележите кой е фотографа ,съмнявам се,че някой ще има против да изберете негова снимка ,но като отбележите кой я направил така ще го зарадвате

 8. Винаги сме се старали да бъдем коректни и посочваме източниците ни. Някой път се получават подобни недоразумения, които не са умишлени и своевременно ги коригираме. Благодарим за разбирането.

 9. Гошо Трепача // 22.05.2017 в 15:14 // Отговор

  Много сте грамотни. Къртите направо госпожа мн умна. Освен за фотограф щяхте да бъдете перфектен учител по бел 😀

 10. И аз ви благодаря

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien