Д-р Паризов в Ресилово: Видяхме Лукановата зима, преживяхме Виденовата, а сега идва и Радевата

Кандидатите от листата на коалиция ГЕРБ – СДС се срещнаха с жители на село Ресилово. Домакини на събитието бяха Мариана Доцина, кмет на селото, и Калин Гелев, кмет на община Сапарева баня. Още преди началото на срещата хората изразиха своите притеснения от машинния вот. Това е голяма тревога за по-възрастните избиратели, които изпитват затруднения да боравят с новите технологии. За тях нововъведението в Изборния кодекс може да се окаже непреодолима пречка и те се страхуват, че няма да могат да упражнят правото си на глас.
Битовите въпроси, които обикновено взимат превес по време на срещите, бяха изместени от големите теми за липсата на отговорност, безперспективността и голямата опасност, в която в момента се намира държавата.
Христо Терзийски, водач на листата за Кюстендилска област, изтъкна предимствата на кандидатите на ГЕРБ – СДС и благодари на избирателите за доверието, което им бе гласувано на изборите през април. „Постигнахме много добър резултат в областта, защото листата ни е най-добрата за региона. Има баланс между млади и опитни хора. Кандидатите ни имат сериозна експертиза в различни области – икономика, здравеопазване, спорт, образование, вътрешна сигурност, правораздаване. Пред страната предстоят сериозни предизвикателства. Ще ни бъдат необходими както опитни хора, така и млади – с енергия и хъс за работа“, заяви той.
Даниел Александров е един от младите хора в листата на коалиция ГЕРБ – СДС. Неговият път започва от ранна детска възраст, когато напуска града и родното си село Голем Върбовник, за да се занимава професионално със спорт и да учи в спортно училище, а в последствие и в Националната спортна академия. „Излязох малък от града, но амбицията ми беше голяма – да защитавам България. Когато започнах да тренирам, много треньори ми казаха да се откажа. Сега други хора ми казват същото, да се откажа от политиката и от коалицията, която ми гласува доверие“, сподели той и допълни, че не това е пътят, по който можем да постигнем промяна или да привлечем млади и качествени хора, които да вземат участие в управлението на държавата.
Д-р Александър Паризов благодари на политическа партия ГЕРБ, че за втори пореден път е част от листата с кандидати за народни представители. Той беше част от 45-ото Народно събрания и сподели, че това, която е видял по време на краткото съществуване на парламента, не му е харесало. „Видяхме Лукановата зима, преживяхме Виденовата, а сега идва и Радевата“, предупреди д-р Паризов. Той изрази своите притеснения, защото в публичното пространство се сипят обвинения и критики, които няма правни и морални основания. Отговорността за съдбата на България е взаимна – носят я политиците, но я носят и избирателите, защото те посочват кой да управлява. Д-р Паризов призова хората да бъдат бдителни и наблюдателни. „Слушайте внимателно колегите от другите партии, питайте. Само информираният човек може и трябва да носи отговорност за действията си“, заяви той.
Шестата в листата Мишел Виячева наблегна на необходимостта от консенсус между местната и централната власт. „Всички виждате, че в нашия район добре се развива туризмът – отговарят се къщи за гости, заведение, магазинчета, разкриват се работни места. Развива се цяла една ниша покрай туризма. Всичко това се случваше, защото имахме сигурност и предвидимост в управлението. Затова трябва да се дава доверие на отговорни хора, които имат експертиза и опит в управлението. Не е моментът сега да се правят експерименти в държавата“, коментира кандидатът на ГЕРБ – СДС от община Сапарева баня и призова хората да подкрепят Коалицията с номер 5 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове са престъпления.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien